Meer NPO
STER Advertentie

De Jeugd van Tegenwoordig: "Wij zijn de Verenigde Naties, wij verenigen en kibbelen"

De Jeugd van Tegenwoordig: "Wij zijn de Verenigde Naties, wij verenigen en kibbelen"

Zaterdag 30 juni 2018 - 19:35 uur

3FM-dj en festivalbaas Frank van der Lende ging, geheel op eigen risico, even zitten met De Jeugd Van Tegenwoordig. En dat begon meteen goed: "Frankie, jij komt net kijken! We gaan sowieso over jou zeggen dat we je hebben zien komen en gaan." 

Sets zonder setlist

Het gerucht gaat dat De Jeugd nooit setlists gebruiken tijdens hun concerten. En dat klopt gedeeltelijk. Vjèze Fur: "Ken je de Verenigde Naties? Hier zitten dus vier naties en die verenigen zich en dan is er een hoop gekibbel. Maar uiteindelijk hebben we een superproducer, Bas Bron, van de planeet maan genomen en die brouwt het allemaal in elkaar als cement... ehhh... huizen."

Superproducer Bas Bron bevestigt deze supersolide uitleg: "We doen sommige stukjes hetzelfde, maar je weet nooit of de mensen er zin in hebben. Soms plan je ballads in en dan staat de zaal ineens vol met gasten. Je moet 't een beetje open laten!"

Tot zover het serieuze gedeelte van dit interview, de rest moet je gewoon kijken. En dat kan gewoon hieronder! Dus klik maar. Toe maar.

Game on

En wat is nou een gesprek met Frank zonder een rad vol vragen? NIKS. Dus toen was er ineens een rad vol vragen.

Kijk live naar 3FM