Meer NPO
STER Advertentie

Jij kunt een deel van de muziekgeschiedenis in je huiskamer krijgen!

Jij kunt een deel van de muziekgeschiedenis in je huiskamer krijgen!

Vrijdag 18 januari 2019 - 17:06 uur

Hoogstwaarschijnlijk ben je ooit naar een concert geweest dat georganiseerd is door Mojo Concerts. Grote festivals als Lowlands en Pinkpop, maar ook concerten in de AFAS Live en Ziggo Dome zijn vaak georganiseerd door dit bedrijf, dat dit jaar haar 50-jarige bestaan viert.  

Veiling tijdens ESNS

Sinds hun oprichting in 1968 zijn er bij al die concerten meerdere legendarische momenten ontstaan. Bijvoorbeeld Eddie Vedder tijdens de Pinkpop-show van Pearl Jam in 1992 waarbij hij aan de camerakraan hangt en zich laat vallen op het publiek. Of de foto van Chester Bennington, frontman van Linkin Park, die genomen is tijdens de show in de Ziggo Dome vlak voor zijn dood.

Dit deel van de popgeschiedenis kan binnenkort bij jou in de woonkamer hangen, want tijdens Eurosonic Noorderslag biedt Mojo deze items aan en kun jij meebieden tijdens de veiling.

Nothing But Thieves-crewjas tot aan gesigneerde setlist van War On Drugs

Was jij bij de show van War On Drugs afgelopen keer in de Ziggo Dome? Dan ligt er voor jou ook nog een mooi itempje, de setlist van die show is gesigneerd door de bandleden. Maar ook de Britse rockers Nothing But Thieves hebben een item gedoneerd. Er hangt een jas van de crew van NBT waar op geboden kan worden. Zo hangt er ook merchandise van Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop van jaren geleden. Dus was je ooit bij een episch concert in 2012, maar je hebt er verder geen herinnering aan? Geen probleem, koop hier je poster of shirt voor een mooi prijsje.

Mojo for Music

Tijdens heel Eurosonic is het mogelijk in de Martinikerk in Groningen de veilingitems te bekijken en aan te raken. En precies daar staan wij met 3FM ook! Kom langs om sessies te checken en voor de veiling.

Op zaterdag 19 januari worden de items in het Grand Theatre geveild. Het mooiste is nog: alle opbrengsten gaan naar Mojo for Music, een stichting opgericht om beginnende popmuziek in Nederland een handje te helpen. Zo gaan bijvoorbeeld de Popronde en Mojo vanaf komend jaar samenwerken en het proberen naar een nog hoger niveau te tillen. Dit doen ze door middel van oefenruimtes te huren en muziekinstrumenten beschikbaar te stellen. 

Tentoonstelling / Pop-Up Shop
Woensdag 16 t/m vrijdag 18 januari 2019 | Martinikerk, Groningen
Openingstijden: 12:00 uur - 22:00 uur
Gratis toegankelijk

Veiling
Zaterdag 19 januari 2019 | Grand Theatre, Groningen
Deuren open: 12:00 uur
Veiling: 13:00 uur - 15:00 uur
Gratis toegankelijk

Wil je zien hoe het er in Groningen aan toe gaat? Check het hier!

Kijk live naar 3FM

Lees ook