Meer NPO
STER Advertentie

Soulvolle twins van Ibeyi brengen rust in Groningen

Donderdag 15 januari 2015 - 18:05 uur

Het Franse/Cubaanse duo Ibeyi stond donderdag 15 januari in de container. Bekijk de beelden van hun rustgevende, met soul doordrenkte gig.

Dat de Franse tweelingzusjes muzikaal zijn, is niet zo gek. Anga Diaz is namelijk hun vader. Hij verdiende zijn sporen bij de Cubaanse groep Buena Vista Social Club. Lisa-Kaindé en Naomi, zoals de meiden heten, laten zich graag inspireren door Cuba. Soms zingen ze in Yoruba, een Nigeriaanse taal die sinds de slavernij ook in Cuba gesproken wordt.

Ibeyi brengt op 16 februari via XL Recordings een debuutalbum uit. Tijdens Eurosonic Nooderslag konden we al van hun muziek genieten, want ze stonden donderdag 15 januari in de 3FM On Stage sessieruimte.

Ibeyi - 'Better In Tune With The Infinite' @ Eurosonic Noorderslag 2015

Gewapend met een piano en een cajon wisten de zusjes de happy few stil te krijgen. Er biggelde zelfs een kleine traan over de wang van een van de aanwezige dames, want het is echt prachtig.

Ibeyi - 'Mama Says' @ Eurosonic Noorderslag 2015

Hele concert Ibeyi live op Eurosonic

3FM op Eurosonic Noorderslag

3FM zendt van 14 tot en met 17 januari live uit vanaf Eurosonic Noorderslag. Alle acties van 3FM op het showcasefestival en de uitzendtijden vind je hier.

Meer ESNS nieuws

Populair op 3FM