Meer NPO
STER Advertentie

Down The Rabbit Hole in recreatiegebied bij Nijmegen

Donderdag 14 november 2013 - 16:39 uur

Het kleine broertje van Lowlands, Down The Rabbit Hole, vindt plaats op 27, 28 en 29 juni in het Gelderse recreatiegebied De Groene Heuvels vlakbij Nijmegen.

Tijdens Lowlands 2013 maakte festivaldirecteur Eric van Eerdenburg bekend dat het populaire festival een klein broertje krijgt: Down The Rabbit Hole.

Het nieuwe festival vindt plaats op 27, 28 en 29 juni 2014 in het Ewijkse recreatiegebied De Groene Heuvels, vlakbij Nijmegen. Dat maakt concertorganisator Mojo Concerts donderdag 14 november bekend. 

Het kleine broertje van Lowlands

Down The Rabbit Hole is als kleine broertje van Lowlands natuurlijk geïnspireerd op het immens populaire festival, maar daarnaast is het ook een geheel nieuw festival. Drie dagen lang staat Down The Rabbit Hole voor avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica.

"We gaan collectief ten onder, dus maak je borst maar nat." staat op de site vermeld. "Een frontrunner line-up op de muziekpodia en evenzoveel te beleven in en om die tenten heen. Je bent zelf aan zet, dus draai je plaatje, kook je potje, bouw je vlotje, hip je hopje. We gaan eruit en we gaan los." 

"Keep it green & clean"

De organisatie staat voor verantwoord feesten. "Keep it green & clean" is het motto. Het festival moet één grote speeltuin worden vol blije mensen. "Ga uitgebreid aan tafel, trek je terug in het bos, droom languit in de wei, zwem een rondje, bouw aan de tower, tokkel bij het kampvuur, ontdek verstopte disco’s… Ga uit je plaat bij kakelverse bands of zie eindelijk die classic artiest in levende lijve. Bouw je eigen feest en maak het mee, doe wat je doet met plezier en open vizier."

It’s A Campingflight Down The Rabbit Hole

De eerste editie van Down The Rabbit Hole heeft drie podia. De organisatie verwacht 10.000 bezoekers, maar de capaciteit voor de eerste editie is op 18.000 vastgesteld. De gemeente Beuningen sluit niet uit dat het festival in de jaren gaat groeien.

De voorverkoop start zaterdag 16 november om 12.00 uur via Ticketmaster. Een ticket kost €135,- (incl. servicekosten).

Kijk live naar 3FM