Meer NPO
STER Advertentie

VANT schudt Best Kept Secret wakker

Zondag 19 juni 2016 - 17:29 uur

De Britse rockband stond nooit eerder op een Nederlands buitenfestival. Best Kept Secret was hun debuut. Een spannend debuut. Want hoe ga je al die katerige mensen wakker schudden op de derde festivaldag?

(foto: Ben Houdijk)

VANT staat op nummer 1 in de 3FM Live List 2016. Deze lijst bestaat uit veelbelovende acts waarvan wij vinden dat jij ze live moet zien. Zondag (19 juni) speelde VANT om 14:30 uur op de main stage van Best Kept Secret. Het was hun allereerste Nederlandse buitenfestival.

VANT rockt 'm hard

De energie spatte van de vier jonge honden af. Het is natuurlijk altijd een beetje lastig om de eerste act te zijn van de laatste dag van een festival. Mensen zijn moe. Sloom. Op. Toch stonden er na het eerste nummer al mensen voorzichtig te headbangen. 

(foto: Ben Houdijk)

VANT: "First ever festival in The Netherlands!"

Het publiek werd langzaam maar zeker wakker. Met een nat weekend achter de rug geeft het zonnetje, dat eindelijk van zich liet zien, de nodige energie. VANT benadrukt dat het hun eerste zomerse festival is in Nederland.

"It's our first ever festival in The Netherlands! Thanks a lot for coming." - Mattie Vant

VANT's nieuwe single

Na een paar tracks kwam frontman Mattie met een interessante vraag: "What are the two things that control this world?" Er werd "voetbal!" geroepen en "drugs!" Nou nee, dat waren niet de juiste antwoorden: "It's Time & Money!" aldus Mattie. Vervolgens speelde VANT de nieuwste single ('Karma Seeker'), die ze maandag 20 juni officieel uitbrengen.

(foto: Ben Houdijk)

'Parking Lot'

Natúúrlijk kwam ook 'Parking Lot' voorbij, de track waarmee VANT toch wel is doorgebroken in Nederland.

"I bet you guys know this song." Mattie Vant

Na de eerste noot was de eerste blubberige mosh pit al gebouwd. 

We zijn benieuwd wanneer VANT weer op een buitenfestival staat. Dit jaar is de Britse band alleen geboekt voor BKS, maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in.

(foto: Ben Houdijk)

>> 3voor12: VANT wil de wereld van de ondergang behoeden

 

VANT in de studio

VANT schoof na de show aan in de studio. Daar vertelde Mattie Vant onder hun politiek geladen lyrics. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM