Meer NPO
STER Advertentie

De Best Kept Secret tips van...

Vrijdag 17 juni 2016 - 13:01 uur

... 3FM DJ's Eva, Joram en Saskia. Op BKS vind je fantastische artiesten, ontzettend lekker eten en de beste nachtelijke feestjes. Deze optredens mag je volgens de DJ's écht niet missen!

(Foto: Ben Houdijk)

Eva, Joram en Saskia zijn dit weekend allemaal met 3FM op Best Kept Secret Festival te vinden en te horen. Maar allemaal kijken ze uit naar nét wat andere artiesten. Welke? Dat vertellen ze je graag! Wie weet komen jullie elkaar dit weekend wel tegen.

Eva gaat naar Liss, Psychic Ills en Caribou

Liss is een Deense soulband met Prince-achtige invloeden. "Hun debuutsingle 'Sorry' maakte écht indruk op me! Jammer genoeg deed het verder niet zo veel. Ik hoop dus dat ze een geweldig optreden gaan geven en daardoor alsnog doorbreken in Nederland."

Wat je volgens Eva ook zeker moet gaan checken is de band Caribou. "Ik heb ze vorig jaar voor 't eerst gezien op Lowlands en het was FE-NO-ME-NAAL! Ik maak een radioprogramma tot 00:00 uur en dan ren ik er meteen heen."

(Caribou @ Lowlands 2015)

Psychic Ills is de derde artiest die je volgens Eva niet mag missen. "Psychonauten, verenigt u!" Roept Eva op. "Zwoele psychedelia voor op de zondagmiddag en naar verluidt gaat ook de zon schijnen. Zielsgelukkig wegdromen."

Joram is te vinden bij Empress Of en Half Moon Run

"Best Kept Secret is misschien wel het leukste festival van Nederland. Super goede sfeer, niet te groot, toffe artiesten en heel veel goed (biologisch) eten. Normaal ben ik niet zo'n hipster, maar dit weekend laat ik me gaan." 

Qua muziek heeft Joram ook een aantal goede tips. Er zijn twee artiesten die je moet gaan zien. Als eerste de band Half Moon Run. "Dit kan zomaar één van de hoogtepunten van dit weekend worden. Er zit zoveel energie in deze band. Bloedmooie liedjes en bloedmooie samenzang. Laat je verrassen door gekke hooks, dikke drums en springende Canadezen. ZIN IN!"

(Half Moon Run @ Down The Rabbit Hole 2014)

De tweede artiest die Joram dit weekend sowieso gaat bekijken is Empress Of. "Deze chick is zo tof! Je neemt een leuk meisje met een killer stem, legt er wat beats onder met een zomers haakje en dat gaat HELEMAAL los!"

Saskia rent heen en weer tussen Alice on the Roof en Blossoms

Het timetable-drama waar je altijd tegenaan loopt: twee van je favoriete artiesten spelen op hetzelfde moment. Saskia heeft daar ook last van...

Alice on the Roof leerde ze kennen toen ze laatst in België naar de vrienden van Studio Brussel aan 't luisteren was. "Het is hele fijne indie-electropop. Ze deed mee aan de Belgische variant van The Voice en heeft in België inmiddels al een gouden plaat op haar naam staan."

Maar Saskia... Realiseer je jezelf dat zij tegelijkertijd speelt met Blossoms? "Ja! Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik heen en weer ga rennen, want dat wil ik eigenlijk ook écht niet missen."

(Blossoms @ Leeds Festival)

>> Check hier ook de muzikale BKS-tips van 3voo12 

Kijk live naar 3FM