3FM Awards

Die-hard fans over hun favoriete band

  1. Nieuwschevron right
  2. Die-hard fans over hun favoriete band

No fans, no glory! Deze mensen zijn helemaal weg van hun favoriete band en laten dat merken ook. Maar waarom zijn ze zo fan? Wij vroegen het aan ze.

Renee (34) is fan van Kensington

Hoe lang ben je al fan?

Ik ben al fan sinds 2007, toen Kensington nog helemaal niet zo groot was. Ik zag ze toen op lokale festivalletjes en toen vond ik de muziek al zo goed. Als ik nu de nummers van het begin terugluister hoor je echt dat het toen nog jonge honden waren, de muziek is veel volwassener geworden. Ik vind het nog steeds allemaal leuk hoor, haha!

Ga je vaak naar de concerten?

Jazeker! Ik heb denk ik al meer dan 200 concerten gehad. We hebben een groep op facebook, Fansington, waar allemaal fans in zitten. Als niemand in mijn omgeving zin heeft om mee te gaan, vraag ik het daar. Er zijn daar allerlei nieuwe vriendschappen ontstaan dus dat is altijd heel gezellig. Laatst zijn we bijvoorbeeld met een groep naar Berlijn geweest.

Wat is er zo tof aan concerten van Kensington?

Er komt zó veel energie van ze af! Het is altijd een feestje, lekker dansen en springen. De optredens duren meestal iets langer dan een uur en aan het einde heb ik altijd het gevoel dat het pas vijf minuten bezig is, zo energiek word je er van. Toen ze in de Ziggo Dome stonden heb ik nog tien minuten staan trillen van de adrenaline.

Merk je bij jou thuis dat je fan bent?

Ik heb geen posters of zo hangen als je dat bedoelt, haha. Ik heb een concertfoto hangen die ik zelf heb gemaakt en dat is het wel. Het is niet alsof ik gillend voor het podium ga staan, het zijn niet mijn idolen, ik vind hun muziek gewoon echt fantastisch!

Wat wens je Kensington?

Dat ze in het buitenland doorbreken! Dat willen ze zelf heel graag, dus zou ik dat ontzettend leuk voor ze vinden. En dat verdienen ze ook: ze zouden prima staan in de grote stadions in de Verenigde Staten.

Anouck (19) is fan van Chef'Special

Hoe lang ben je al fan?

Ik heb ze voor het eerst gezien op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, in 2014. Sindsdien probeer ik met een vriendin naar alle concerten te gaan. Ze zijn zo goed, live! De hele performance en hoe ze de fans er in mee slepen. Ik baalde stiekem toen ze naar Amerika gingen voor hun tour, toen moest ik zes maanden zonder Chef'Special, haha!

Wat is er zo tof aan Chef'Special?

Ze waarderen hun fans heel erg. Heel veel artiesten zijn arrogant geworden omdat ze bekend werden, Chef'Special heeft dat helemaal niet. Ik heb ze inmiddels al een paar keer ontmoet en we hebben een keer dik een uur met ze zitten praten over van alles en nog wat.

Wat is je favoriete nummer?

Ik heb niet echt een favoriet nummer, maar sinds Parkpop 2015 zijn 'In Your Arms' en 'Stick Around' wel heel speciaal. De vriendin waarmee ik altijd naar de concerten ga, heeft een moeilijke periode gehad en toen moest ze van haar therapeut een brief sturen naar iemand waar ze tegen opkeek. Ze koos Chef'Special, en ze schrokken best wel van haar brief, die was namelijk vrij persoonlijk. Ze zeiden meteen dat ze er iets mee gingen doen, maar na een paar maanden hadden we nog niks gehoord dus gaven we de hoop een beetje op. Tot Parkpop dus, daar kondigden ze 'In Your Arms' aan speciaal voor haar, en toen hebben ze 'm voor haar gezongen. En daarna zongen ze 'Stick Around' voor ons beiden, omdat ze vlak daarna vrij lang naar de Verenigde Staten gingen en ze graag wilden dat we ze wel trouw bleven als fans.

Wat wens je Chef'Special?

Ik wens ze alle succes van de wereld! En dat ze doorbreken in de VS, maar dat moet zeker lukken nu ze in het voorprogramma van Twenty One Pilots staan. Het is wel jammer dat ze dan minder vaak in Nederland zijn, maar voor hen is het heel leuk!

Yasmine (16) is fan van Jett Rebel

Wat is er zo leuk aan Jett Rebel?

Jeetje, waar moet ik beginnen? Ik heb er zo veel over te vertellen! Nou, ten eerste zijn de optredens echt te gek. De setlist is altijd anders en hij doet ook altijd andere dingen bij z'n nummers. Ik ben inmiddels al ongeveer naar 25 concerten geweest en het wordt nooit saai! Daarnaast is hij heel eigenzinnig. Hij zal nooit nummers maken omdat anderen tegen hem zeggen dat het zo moet, hij doet gewoon echt z'n eigen ding.

Heb je hem al eens ontmoet?

Jazeker, al een paar keer! Dan mogen we bijvoorbeeld met een paar fans backstage na een optreden, dan vraagt hij wat we er van vonden, wat we leuk vonden en wat minder leuk. Voor zijn concert in de Heineken Music Hall had ik een schilderijtje voor hem gemaakt en die mocht ik backstage aan hem komen geven, dat was wel bijzonder bij zo'n grote show. En op een festival in Friesland mocht ik backstage komen en toen hebben we twee uur zitten praten. Oh, als laatste, tijdens zijn Tour d'Amour in Leeuwarden heeft hij Sugar voor me gezongen! Toen zei hij ineens, "Deze is voor Yasmine".

Welke 3FM Award moet hij sowieso mee naar huis nemen?

Beste live, sowieso! Natuurlijk is hij ook een ontzettend goede zanger, maar tijdens een show gaat het echt om het totaalplaatje. Dan moet alles kloppen en dat doet het ook bij Jett Rebel!

Wat is je favoriete nummer?

That Place vind ik heel mooi. Dat begin, met de synthesizers, en de hele opbouw. Het nummer heeft geen speciale betekenis of zo, ik vind het gewoon een te gek liedje. Hij speelt die alleen niet vaak live, alleen als hij zich in een zaal of op een festival echt thuis voelt en merkt dat het publiek het naar z'n zin heeft.

Wat wens je Jett Rebel?

Dat hij alles bereikt wat hij wil bereiken!

Wie vind jij dat een 3FM Award moet winnen? Stemmen doe je hier! En als je er bij wilt zijn, koop je hier je kaarten.

Ster advertentie
Ster advertentie