3FM Awards

3FM Awards: what's new?

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: what's new?

3FM verhuist de prijzenparade dit jaar van Amsterdam naar Utrecht. De Westergasfabriek wordt ingeruild voor het splinternieuwe TivoliVredenburg. But why. Why?! Zendermanager Wilbert vertelt waarom en wat er precies gebeurt.

Westergasfabriek (fotograaf: Ben Houdijk)

Een awardshow, een festival, een radio-uitzending, een afterparty. Sommigen snappen er geen (piep) meer van, dus zetten we alles graag nog een keer voor je op een rijtje.

Van Amsterdam naar Utrecht?

Ja. 3FM pakt z'n biezen en verhuist de avond van de 3FM Awards van Amsterdam naar Utrecht. Van de Westergasfabriek naar TivoliVredenburg. Van een gebouw uit 1883 naar een gebouw uit 2014. Waarom? Zendermanager Wilbert Mutsaers geeft antwoord:

"Na een aantal prachtige jaren in de Westergasfabriek in Amsterdam, is het tijd voor een nieuw avontuur, het prachtige nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht leent zich perfect voor het plan dat we hebben: een awardshow en een 3FM festival tegelijk.

Daarnaast ligt TivoliVredenburg letterlijk in het midden van het land en ongeveer bovenop het Centraal Station van Utrecht. Goed bereikbaar dus. En bovenal, het is een prachtig zalencomplex dat popmuziek ademt en productioneel zeer geschikt is voor wat we voor ogen hebben. De artiesten komen er ook graag. Kortom, ik zou bijna zeggen: waarom niet?"
- Wilbert Mutsaers

TivoliVredenburg (fotograaf: Ben Houdijk)

Een awardshow én festival?

Ja. Als we het doen, doen we het goed.

"Vorig jaar hebben we voor het eerst geëxperimenteerd met het laten spelen van twee bands (De Staat & Chef'Special) in een aparte zaal naast de hoofdzaal waar de awardshow was, dat beviel het publiek en de bands prima. De bands kunnen zo meer opbouwen en belangrijker nog: langer spelen, zodat het niet alleen 'tv-show' was maar ook twee kleine concerten voor het publiek.

Dat bracht ons op het simpele idee dat als we een complex zouden vinden met meerdere zalen, dan kunnen nog veel meer artiesten of bands langer spelen, en als dat zo is, dan heb je een festival. Zo komt van het een het ander. We bieden de artiesten en het publiek zo veel meer dan alleen de aanwezigheid van een tv- en radio-uitzending."
- Wilbert Mutsaers

Twee verschillende toegangskaarten

Ben jij er donderdag 9 april bij? Wat een feest! Check van tevoren goed waar je een toegangskaart voor hebt: de Awardshow of het Festival?

De Awardshow

Ik ga naar de Awardshow, wat krijg ik dan te zien? Nou, veel. Heel veel! In de Vredenburg-zaal, waar je lekker kunt zitten, worden alle 3FM Awards uitgereikt. Om 18.30 uur gaan de deuren van de zaal open. Vanaf 20.00 uur gaat de daadwerkelijke knalfuif van start. Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Frank van der Lende reiken de 3FM Awards uit.

Dit zenuwslopende spektakel wordt afgewisseld met optredens van:

  • Douwe Bob
  • Mister And Mississippi
  • Dotan
  • Jett Rebel
  • Seinabo Sey
  • Kovacs

Kleed je mooi aan, want de 3FM Awardshow is vanaf 20.00 uur te zien op NPO3!

Een (nog) lege Ronda (fotograaf: Ben Houdijk)

Het Festival

Tegelijk met de Awardshow vindt het Festival plaats in twee andere zalen: de Ronda en Pandora. Ook hier gaan de deuren vanaf 18.30 uur open. Het grote verschil met de Awardshow is dat je bij het Festival lekker kunt rondbanjeren, makkelijk een drankje kunt halen en met de voetjes van de vloer kunt op de muziek van:

  • Sunday Sun
  • Racoon
  • Kensington
  • Sue The Night
  • Typhoon
  • Chef'Special

Hieronder volgt een blokkenschema:

Met een festival-ticket kun je dus van de Pandora naar de Ronda lopen. Je kunt niet kijken bij de Awardshow in de Vredenburg-zaal.

En wat horen we op de radio?

Vanaf 16.00 uur wordt er live verslag gedaan van de 3FM Awards. Coen en Sander beginnen om 16.00 uur vanuit een backstage-ruimte in TivoliVredenburg. Wat ze daar allemaal gaan uitspoken? Dat is nog een verassing! Na de vriendjes nemen Domien en Roosmarijn het stokkie over.

  • 16.00 - 19.00 uur: Coen en Sander Show
  • 19.00 - 22.00 uur: Dit Is Domien
  • 22.00 - 01.00 uur: 3voor12 Radio

De 3FM-studio staat op Plein 5 in TivoliVredenburg. Kom vooral een kijkje nemen, want er wippen verschillende artiesten langs. Ben je thuis? Dan kun je natuurlijk ook mee loeren: via 3FM.nl/live of (het digitale kanaal) NPO 101.

Coen en Sander met hun banaan (foto: Hans-Peter van Velthoven)

En wat doen de andere DJ's?

Alle DJ's van 3FM lopen donderdagavond 7 april rond in TivoliVredenburg. De een presenteert de televisie-show, de ander de radio-uitzending, backstage worden er interviews gehouden en spelletjes gedaan, op het podium worden artiesten aangekondigd. Kortom, er is zat te doen. "Alle DJ's moeten aan de bak!" zoals de zendermanager zegt.

De 3FM Awards op televisie

Wil je de uitreiking van de 3FM Awards op tv volgen? Dat kan. In anderhalf uur presenteren Giel, Coen, Sander en Frank van der Lende de Awardshow. BNN/VARA zendt de uitreiking rechtstreeks uit op NPO3, van 20.30 tot 22.00 uur.

>> Check alle uitzendtijden van de 3FM Awards 2015

De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats op donderdag 9 april 2015 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Ster advertentie
Ster advertentie