Meer NPO
STER Advertentie

3FM Awards 2015: and the nominees are...

Donderdag 12 maart 2015 - 08:00 uur

Deze artiesten maken op 9 april kans op die felbegeerde publieksprijzen voor de muziekbizz van Nederland: de 3FM Awards 2015.

Met zweterige handjes zitten de artiesten bij de telefoon, want elk moment kan er gebeld worden door een van onze DJ's met de mededeling dat ze genomineerd zijn voor één of meerdere 3FM Awards. Die spanning!

>> Je kunt nu stemmen voor de 3FM Awards

Van de in totaal 41 genomineerden zijn Dotan en Kensington de grote kanshebbers met elk vijf nominaties. Daarnaast nomineerden jullie Chef’Special, Racoon, The Common Linnets, Jett Rebel en Typhoon elk drie keer voor een 3FM Award. 

En de genomineerden per categorie zijn...

Beste Band

Coen en Sander belden met Eloi van Kensington. Kensington heeft in ieder geval al vijf nominaties op zak. Naast Beste Band zijn de mannen namelijk ook genomineerd voor Beste Artiest Rock, Beste Live Act, Beste Album met Rivals en Beste Single met 'Streets'. 

Gouden Klomp

Coen en Sander wilden graag nog een categorie toevoegen aan de 3FM Awards. De twee willen De Gouden Klomp uitreiken aan het beste Nederlandse nummer allertijden. Stemmen kan hier.

Beste Artiest Dance 

Beste Album

Beste Artiest Hiphop

Barend belde met Mr. Polska om te vragen wat er precies een week geleden gebeurde. Hij stond toen namelijk voor een vrij apart publiek... Bekijk hier het filmpje van Mr. Polska en Ronnie Flex in ouderencentrum d'Oude Raai.

Beste Artiest Pop

Beste Zanger

Beste Nieuwkomer

Gerard belde als zijn alter ego Gary Fomdeck met Koen-Willem Sunday Sun. De band was ook al genomineerd voor een Serious Talent Award. Maar Gerard had nog meer goed nieuws! De nominatie voor Beste Nieuwkomer is ook in the pocket!

Beste Live Act

Beste Artiest Alternative

Beste Zangeres

Michiel belde donderdagmorgen met Jacqueline Govaert. Zij mocht de genomineerden bellen. Maar wat irritant dat ze zelf ook gebeld werd tussendoor...
 

Beste Single

Ilse, enthousiast als altijd, was superblij met haar zoveelste nominatie voor de 3FM Awards. Nu als band is het toch iets specialer. Giel kon ook al verklappen dat ze ook kansmaakt op de award voor Beste Album en Beste Band.

Beste Artiest Rock

Giel belde met Lucas Hamming en die kon zijn oren niet geloven, want hij zat gewoon in het rijtje artiesten voor Beste Artiest Rock

>> Stem voor de 3FM Awards

Serious Talent Award

De hele dag vind je hier de updates voor de genomineerden voor de 3FM Awards 2015. Vanaf vanmiddag kun je je stem uitbrengen. Wil je erbij zijn? Ook dat is mogelijk, door oudhollandsch kaartjes te kopen.

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM