Meer NPO

Angelique Houtveen

Angelique Houtveen

De in Utrecht geboren Angelique (1986) kwam op jonge leeftijd in aanraking met My First Sony. Ze nam muziek op van de radio en zette die dan snel stop als de dj aan het woord kwam, zodat ze zelf de plaat kon afkondigen.

De overstap naar de echte microfoon duurde even. Met een tussenstop als dj in clubs. Onder haar alias DJ Angie Le Q draaide ze dancehall en reggae plaatjes. Daar werd ze benaderd door het Amsterdamse internetstation GetMixed FM. Zij hadden al een reggae programma dus koos ze samen met een vriendin voor een andere genre en zo werd de Sunday Soul Sistas waren geboren.

Op 1 januari 2011 werd Angelique toegelaten op de BNN University. Toen ze in 2013 van Giel Beelen de Marconi Award voor Aanstormend Talent kreeg, wist ze dat ze verder moest gaan met radio maken. De Volkskrant noemde haar, samen met Sander Hoogendoorn en Frederique de Jong, Radiotalent van 2014.

Tijdens haar tijd bij BNN University werd Angelique een maandje uitgeleend aan 3FM, om mee te helpen met de 3FM Awards. Daar liep ze Timo Kamst tegen het lijf, de man die de talenten voor 3FM en destijds NPO Radio 6 regelde. Door haar grote liefde voor radio en muziek kreeg ze al snel een eigen nachtprogramma op NPO Radio 6. Na haar Marconi-winst werd dat een dagelijkse show tijdens de lunch. Toen de zender werd opgeheven presenteerde ze een jaar lang dagelijks op NPO FunX. Angelique besloot daar te stoppen om meer met haar eigen projecten aan de slag te gaan, maar wilde wel radio blijven maken.

Gelukkig vroeg 3FM haar om radio te komen maken bij de zender. In november 2016 startte ze met een ochtendshow in het weekend. Dat klonk zo goed dat ze een klein jaartje later werd gevraagd om doordeweeks radio te maken op de zender. In datzelfde jaar nam ze ook nog eens plaats in het Glazen Huis, tijdens 3FM Serious Request 2017.

Word je op het gebied van muziek graag verrast? Dan moet je bij Angelique zijn. Je hoort haar elke doordeweekse dag tussen 13:00 en 16:00 uur

Shows