Meer NPO

Eva Koreman

Eva Koreman

Eigenlijk wilde Eva Koreman (1984) psychiater worden, dus dat ze bij de radio terecht is gekomen is niet zo gek. Ze werd uitgeloot voor geneeskunde en is toen maar iets anders gaan studeren; een Bachelor in de Sociologie.

Tijdens die Bèta-gamma bachelor met een major sociologie (ja whatever, vertel nou maar over de radio) kwam ze per ongeluk bij AmsterdamFM terecht op de nieuwsdienst als vrijwilliger. Daar tikte ze niet alleen berichten, maar organiseerde ook meteen elke dondermiddag een borrel, waar alle (radio)freaks van AmsterdamFM zich thuisvoelden. En zij zichzelf ook.

Al gauw zat ze niet alleen op de nieuwsdienst, maar ook te klieren op de vrijdagavond met de jongens van het Radioavontuur. Daarnaast ging ze een ochtendshow doen op AmsterdamFM en op woensdagavond een programma met haar vader, Het Generatieconflict. En alsof dat nog niet genoeg was bleef ze ook vrolijk klooien op de nieuwsdienst. Dit vrijwilligerswerk, deze hobby, begon volledig uit de hand te lopen, en toch duurde het echt nog even voordat ze doorhad dat ze van radiomaken haar werk moest maken. De sukkel.

Na een paar demo's naar Q-music (en een paar afwijzingen, dat hoort erbij), mocht ze in de nacht beginnen! Tussen 02:00 en 04:00 's nachts, vijf dagen per week. Daar maakte ze hele rare radio. Ze is dat blijven doen, ook in de weekenden van Q-music, tijdens de middagshow met Jeroen van Inkel en tijdens haar avondshow met Joep. En nu is ze hier bij ons!

Samen met Giel luidt ze in 2015 en 2016 je weekend in op vrijdagavond van 18:00 tot 21:00 uur. Daarna gaat Giel naar huis, maar duikt Eva van 00:00 tot 03:00 de nacht in om de ogen en oren van de nachtbrakers open te houden. Tegenwoordig presenteert ze maandag t/m donderdag van 12:00 tot 14:00.

Shows

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement