Meer NPO
STER Advertentie

Afterpartees zijn terug én een stukje volwassener

Afterpartees zijn terug én een stukje volwassener

Zaterdag 24 februari 2018 - 10:01 uur

In 2014 werden ze bekroond tot 3FM Talent, brachten ze hun debuutplaat uit en speelden ze zo'n beetje ieder festival plat. Een kleine vier jaar later zijn ze terug met een gloednieuw album! De eerste single daarvan, 'Call Out Your Name', hoor je vanaf nu op 3FM!

'Call Out Your Name'

Het nieuwe materiaal is iets minder raggen en klinkt iets zorgvuldiger. We zijn duidelijk een aantal jaar verder! 'Call Out Your Name' is een nummer dat nog steeds goed gevuld is met de gitaren van vroeger, maar een relaxed randje heeft gekregen.

Zie je straks dat eerste lentezonnetje? Zet dan deze track op, je waant je binnen no time in hartje zomer met een biertje in je ene hand en het levensgeluk in de ander. Wat wil je nog meer?

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live bij 3voor12

Met een kleine post-carnaval-depressie stonden ze vorige week in de studio van 3FM bij Wijnand Speelman in 3voor12 Radio. In het interview vertellen ze over dat nieuwe en langverwachte tweede album. Frontman Niek: "Het nieuwe album is heel dubbel. Het gaat aan de ene kant over de mooie dingen die het leven makkelijk maken, maar ook de slechte dingen die met de tijd komen en met ouder worden te maken hebben."

Maar welke muzikale transitie komt er dan kijken bij het ouder worden? Niek: "We zijn ontzettend veel soul gaan luisteren en ik ben me meer gaan focussen op tekst. Ik luisterde wel naar muziek van bepaalde bands, maar had eigenlijk geen idee wat ze daadwerkelijk zongen. Daar probeer ik zelf nu bewuster van te worden."

Check hun live set bij 3voor12 Radio hieronder!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook