Meer NPO

Een deep dive in de schade voor de muzieksector na een half jaar corona

Een deep dive in de schade voor de muzieksector na een half jaar corona Zaterdag was het precies een half jaar geleden dat in een van de eerste persconferenties alle evenementen met meer dan 100 personen afgelast werden. En dus hebben we al een half jaar geen grote concerten en festivals gehad. Maar wat betekent dat nu, na een half jaar?

We kunnen in elk geval zeggen dat van de 26.000 shows die dit jaar in alle grote podia zouden zijn, er 21.000 niet op normale manier door hebben kunnen gaan. En dat betekent 2.7 miljoen minder bezoekers daar. En dat betekent in die hoek dan weer 125 miljoen minder omzet, een daling van 62 procent. Waar staan we nu, en wie zijn naast wij, bezoekers, dragen nou echt de gevolgen?

Daar gaan we vanavond in 3voor12 Radio induiken, door te bellen met een hele hoop betrokkenen waaronder Ronald Keizer, manager van Yin Yin en Altin Gun en Ruben Bosch, directeur van Welcome to the Village in Leeuwarden, waar deze zomer o.a. De Staat, Eefje de Visser, Sports Team, Ares, Temples en Kevin Morby zouden optreden. Verder komen Rinke Wols van Triomf die een van de grootste ontwerp en opbouwbedrijven van Nederland onder zijn hoede heeft en Vincent Karelsz van Hot Mama Hot die foodtrucks op alle grote festivals hebben staan aan het woord.