Zwarte Cross

Nieuwe podia, kroegen en cafe's op Zwarte Cross

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podia, kroegen en cafe's op Zwarte Cross

De Zwarte Cross bereidt opnieuw het aantal podia uit. Bij de 18de editie in juli komt het totaal aantal podia op maar liefst 26.

De organisatie van het Zwarte Cross festival, de Feestfabriek, heeft naast de introductie van de nieuwe podia besloten om vier kroegen op het festivalterrein en vier buurtcafe's op de camping te openen. "Buurt maken is een echt Achterhoeks gebruik en zorgt voor veel gezelligheid en saamhorigheid. En waar kan dat nou beter dan in een knus buurtcafé?", aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

Soul, funk, nog meer rock ’n roll en een gaybar

'Roadhouse' wordt een van de nieuwe podia: Een plek waar nationale en internationale underground rockbands gaan optreden in een schuur voor een publiek van een paar honderd man. De eerste bevestigde namen voor dit podium zijn Red Fang (VS) en '77 (SPA). Bijna ieder genre was al vertegenwoordigd op de Zwarte Cross, maar een plek voor soul en funk was er nog niet.

Daar komt in 2014 verandering in met 'Boogaloo'. Een circustent waarin soul- en funkbands zullen optreden en DJ's tot in de kleine uurtjes plaatjes zullen draaien. Bovendien wordt er een nieuw podium voor indie en alternatieve muziek toegevoegd aan locatie de Theaterweide.

Acht nieuwe cafés

Metalcafé De Baterbar, gaycafé De Kast (Kom d’r uut!) en Café Harder! (een stamkroeg met livemuziek voor de leden van de Zwarte Cross Fanclub 'Harder!') zijn nieuwe plekken voor gelijkgestemden op het festivalterrein. Bovendien opent de organisatie op de camping vier buurtcafé's, zodat de campinggasten na een dag op het festival nog even kunnen napraten.

Programma Zwarte Cross 2014

Volgende week maakt de organisatie nieuwe namen voor alle podia bekend. De volgende bands zijn reeds bekend gemaakt:
Airbourne (AUS), The Fratellis (UK), Red Fang (VS), Benny Rodriques, The Experimental Tropic BluesBand (BEL), Taymir, Paceshifters, Condor Gruppe (BEL), Go Back To The Zoo, My Baby, Zombie Nation (DUI), La Pegatina (SPA), Sven Hammond Soul, Babylon Circus (FRA), ’77 (SPA), Feest DJ Ruud, Patrick Lehman en Bart B More.

De Zwarte Cross 2014 vindt plaats op 25, 26 en 27 juli. Vorig jaar trok het jaarlijkse evenement meer dan 160.000 mensen naar het Achterhoekse Lichtenvoorde. Kaarten zijn beschikbaar via de bekende verkoopkanalen.

Ster advertentie
Ster advertentie