Zwarte Cross

Wijnand rijdt mee in de cross

  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand rijdt mee in de cross

Wijnand neemt dit jaar weer deel aan een van de crossonderdelen tijdens de Zwarte Cross. De specialklasse dit jaar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb je een keer zoveel PK onder je donder gehad, dan wil je nooit anders meer. Of nooit meer, dat kan ook. Wijnand is sinds 2011 verknocht aan het festival en aan de cross in het bijzonder. Hij reed al drie keer eerder mee met de Happy Hooglanders in de Zwaargewichtklasse, maar dit jaar wijkt hij af van die traditie.

Fotograaf: Ben Houdijk

WIjnand in de specialklasse

Omdat hij zelf zo'n speciale jongen is, rijdt hij dit jaar mee in een klasse die hem op het lijf geschreven is. Rariteiten, verkleedkleren en veel humor maken van de specialklasse een bezienswaardigheid en daar maakt Wijnand dit jaar deel van uit.

Wijnand vanuit de cross-auto deel 1:

Wijnand vanuit de cross-auto deel 2:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Worst Kaas Scenario

Hij ging alvast naar het rennerskwartier om in de stemming te komen en sprak daar met iemand uit het team Worst Kaas Scenario die uitlegde wat er zo mooi is aan meerijden in de cross.:

De superklasse is voor de echte racers

Geen verkleedkleren, geen apenmaskers of geschilderde praalwagens, maar volwaardige crossmotoren en mannen die van racen hun levenswerk hebben gemaakt.

Naast crossen ging Wijnand ook nog in gesprek met festivalbezoekers. Hij liep zondagmiddag niemand minder dan Dominee Gremdaat tegen het lijf. De beste man predikte vrijheid op de Zwarte Cross:

Heb je zelf ook weleens meegereden op de cross, dan herken je het machtige gevoel. Wat is jouw cross-ervaring?

Ster advertentie
Ster advertentie