Zwarte Cross

Minuut stilte op Zwarte Cross voor MH17

  1. Nieuwschevron right
  2. Minuut stilte op Zwarte Cross voor MH17

De organisatie van de Zwarte Cross houdt donderdag 24 juli om 17:00 uur samen met de bezoekers een minuut stilte voor de slachtoffers van vlucht MH17.

Ook de Zwarte Cross herdenkt vandaag, op de dag van nationale rouw, de slachtoffers van de vliegtuigramp. Alle aanwezigen die op het terrein bezig zijn met de festivalvoorbereidingen, nemen een minuut stilte in acht op het moment dat de vliegtuigen in Eindhoven arriveren. De organisatie heeft laten weten dat er de dag erna, donderdag 24 juli om 17:00 uur, ook een minuut stilte wordt gehouden, met de bezoekers die dan al aanwezig zijn.

Zwarte Cross vraagt bezoekers om medewerking

Het festival roept iedereen via een bericht op de officiële festivalsite op om mee te doen en de minuut stilte respecteren.

"De geluidsdragers van alle podia, cafés en rennerskwartier zullen een minuut stilte in acht nemen uit respect voor de slachtoffers van de vliegtuigramp. De bands die op de camping optreden onderbreken hun concert. Dus voordat het festival echt begint (het festivalterrein gaat om 18.00 uur open) willen we alle bezoekers vragen een moment stil te staan bij deze nationale tragedie. Een moment van collectieve bezinning zodat iedereen even kan denken aan de slachtoffers die je kent of niet kent."

Ster advertentie
Ster advertentie