Nieuws - NPO 3FM http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm Sat, 24 Jun 2017 06:59:15 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Cadeautje: 3 gloednieuwe tracks van The xx http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375404-cadeautje-3-gloednieuwe-tracks-van-the-xx http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375404-cadeautje-3-gloednieuwe-tracks-van-the-xx Het duurt nog wel even tot we The xx live kunnen bewonderen op Lowlands 2017, dus geven ze ons een cadeautje om de tijd te overbruggen. Drie gloednieuwe tracks op de deluxe editie van hun laatste album I See You, gratis en voor niets.

Foto: Bullet-Ray

3 nieuwe tracks

The xx stond in februari 2017 nog in de AFAS Live met hun laatste tour, daarna trokken ze door naar onder andere Engeland en Zuid-Amerika. Nu we een beetje gewend zijn aan de nummers op I See You releaset The xx nog drie extra tracks: 'Naive', 'Seasons Run' en een demo-versie van 'Brave For You'. Alledrie de tracks zijn hieronder te beluisteren. Happy new music friday, mensen! 

{spotify "https://open.spotify.com/track/28Lv4LKGF5YmiG6zmoFJcp"}
{spotify "https://open.spotify.com/track/2hYwDaO91sbawS7qmrfI52"}
{spotify "https://open.spotify.com/track/6Fo6I0zFCK7xwPPP0409JL"}

]]>
3FM nieuws Fri, 23 Jun 2017 10:11:24 +0200
Rihanna helpt fans met levensvragen via Twitter http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375399-rihanna-helpt-fans-met-levensvragen-via-twitter http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375399-rihanna-helpt-fans-met-levensvragen-via-twitter Laatst schreven we al over Liam Payne, die een track opnam voor een fan. Maar Rihanna kan er ook wat van! Als een van haar fans haar via Twitter vertelt dat hij last heeft van een gebroken hart, geeft Rihanna een heel mooi advies. En je hebt er nog echt wat aan ook.

Foto: Instagram

Voor de eerste keer een gebroken hart

Groot Rihanna-fan @WaledShami wist afgelopen week even niet meer waar hij het zoeken moest nadat zijn grote liefde het uitgemaakt had. Hij besloot dus de stoute schoenen aan te trekken en Rihanna een privéberichtje te sturen op Twitter. Hij vraagt haar hoe zij over haar eerste gebroken hart heen kwam en legt uit dat hij het maar moeilijk vindt. Rihanna reageert vervolgens op een hele mooie manier.

"Just believe that the heartbreak was a gift in itself, cry if you have to, but it won’t be forever! You will find love again, and it will be even more beautiful! In the meantime enjoy all that YOU are!!!!", schrijft Rihanna haar fan terug. 

{twitter "https://twitter.com/WaladShami/status/877605859123015680"}

Uit de kast komen? Schakel Rihanna in

Het is niet de eerste keer dat Rihanna zo'n lief berichtje naar een van haar fans stuurt. Vorig jaar hielp ze een fan die niet uit de kast durfde te komen. Niet alleen stuurde ze een uitgebreide reactie, ze bleef ook nog in contact met hem nadat hij het verteld had aan zijn ouders. De hele conversatie is te lezen op Buzzfeed

{image path=images/2017/06/23_2d_rihanna.webp}

]]>
3FM nieuws Fri, 23 Jun 2017 07:56:23 +0200
3FM op Down The Rabbit Hole http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375405-3fm-op-down-the-rabbit-hole http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375405-3fm-op-down-the-rabbit-hole Dit weekend vindt op De Groene Heuvels bij Beuningen Down The Rabbit Hole plaats. En uiteraard is 3FM van de partij. In een heuse kerk! Lees hier wat je allemaal van ons kunt verwachten.

Uitzendingen

Interviews, intieme sessies, de sfeer op het festival en veel live-tracks: je hoort het allemaal in onze uitzendingen vanaf Down The Rabbit Hole. 

Vrijdag 24 juni
19:00 - 22:00 uur: On Stage met Giel

Zaterdag 25 juni
19:00 - 22:00 uur: On Stage met Giel
22:00 - 00:00 uur: Saskia & Olivier

Zondag 26 juni
19:00 - 22:00 uur: On Stage met Giel
22:00 - 00:00 uur: Saskia & Olivier

Sessies

Ben je op het festival? Kom dan naar onze kerk (naast de Hotot) op het festivalterrein om te luisteren naar te gekke sessies met de volgende artiesten:

Vrijdag
15:40: Rag'n'Bone Man 
16:10: Tash Sultana 
20:00: Pink Oculus
21:40: Jo Goes Hunting

Zaterdag
12:30: SOHN
14:00: Spinvis
15:00: Typhoon
17:35: Sinkane
18:00: Soulwax

Zondag
13:30: Joep Beving
15:15: Coely
20:45: Xavier Rudd

Online

Online zijn we uiteraard ook aanwezig. Op 3FM.nl en onze social kanalen vind je video's, foto's en artikelen. Onze festivalman Frank van der Lende doet verslag via onze Insta-story en gaat in Stuntje Voor Een Muntje op zoek naar festivalgangers die een muntje willen verdienen. 

 

]]>
3FM nieuws Fri, 23 Jun 2017 11:37:35 +0200
Behind the scenes bij het One Love benefietconcert http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375403-behind-the-scenes-bij-het-one-love-benefietconcert http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375403-behind-the-scenes-bij-het-one-love-benefietconcert Op 4 juni organiseerde Ariana Grande het One Love benefietconcert voor de slachtoffers van de terroristische aanslag na afloop van haar concert op 22 mei. Niet alleen heel Manchester kwam op het concert af maar ook heel veel wereldartiesten, waaronder Katy Perry. Zij deelt nu, drie weken later, een exclusief kijkje achter de schermen. 

In de video zie je Katy repeteren voor de grote show. De zangeres is ook te zien met artiesten als Justin Bieber, Miley Cyrus en Niall Horan. Natuurlijk komt Ariana Grande zelf ook nog terug in de video. De twee delen een lange emotionele knuffel. Zakdoekjes, iemand? En kunnen we het trouwens ook nog even over haar (onder)jurk hebben? De print bestond namelijk uit foto's van de 22 mensen die omkwamen na de terroristische aanslag. Kijk zelf maar.

]]>
3FM nieuws Fri, 23 Jun 2017 09:44:45 +0200
Evolve is het meest betekenisvolle album van Imagine Dragons tot nu toe http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375392-evolve-is-het-meest-betekenisvolle-album-van-imagine-dragons-tot-nu-toe http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375392-evolve-is-het-meest-betekenisvolle-album-van-imagine-dragons-tot-nu-toe Sinds vandaag is Evolve uit, het derde studioalbum van Imagine Dragons. Een album dat vooral gaat over het overwinnen van je eigen angsten en problemen, met hier en daar een kleine maatschappelijke ondertoon. En goed aanwezige drums en trommeltjes, want het blijft natuurlijk wel Imagine Dragons.

Depressie

Het tweede album van de band, Smoke + Mirrors, symboliseerde volgens frontman Dan Reynolds de grote zoektocht naar zichzelf. Hij zat in die tijd vast in een flinke depressie en de hele band had daar natuurlijk mee te maken. Reynolds zag zijn bandmaatjes vaker dan zijn eigen familie. Evolve is een nieuw station op zijn reis: na een pauze in 2016 en flink wat therapiesessies voelt Dan zich beter dan ooit, waardoor de vibe van dit nieuwe album ook heel anders is. Positiever. Dan: "Evolve is a new perception of color. It's about being in a place where you are okay with not having the answers, instead of searching and being lost."

Ook qua Imagine Dragons-sound is er het een en ander veranderd. De eerste twee albums produceerde de band het liefst zelf omdat ze niemand anders vertrouwden met hun 'geluid'. Nu is de hulp ingeroepen van een aantal producers, wat ervoor zorgt dat Evolve toch nét effe anders klinkt dan de andere twee albums. Dan tegen Entertainment Weekly: "We always were a wall of noise and music, but we discovered that we can be just as emotional and grand by using four instruments instead of fifty." 

Die bevinding resulteert in een meer minimalistische sound met hier en daar wat elektronische invloeden, met name te horen in 'Rise Up', 'Thunder' en 'Dancing In The Dark'. 'Believer' en 'Whatever It Takes' zijn dan weer de tracks die groots en meeslepend zijn, klaar voor een ouderwetse stadion-singalong. 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=rGlEZpOVjGo"}

Dan Reynolds plaatste een enorm statement over het nieuwe album op Twitter, waarin hij beschrijft dat Evolve voor hem gaat over eerlijkheid: "I want people to hear this record and love and hate it. I hope you listen to this record and FEEL it, knowing that every word is honest. I hope it brings happiness, I want the world to be a passionate and compassionate place."

Imagine Dragons en de wereld anno 2017

Dan groeide op met de muziek van The Beatles,The Rolling Stones en U2, waardoor hij op vroege leeftijd al redelijk bekend raakte met muziek-met-een-mening. Dan ziet Bono, en de invloed die hij gehad heeft, als een van zijn grootste inspiratiebronnen: "It felt like behind the music there was a human being who had thoughts and emotions and feelings about politics and culture. That made those band more than just music for me."

Die dubbele kracht, zowel muziek maken als een boodschap verspreiden, is precies wat Imagine Dragons deed op Pinkpop 2017. Hun optreden viel samen met het One Love-benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Reynolds legde de set twee minuten stil en preekte als een dominee een boodschap van liefde, eenheid en vrede. "I was in a dark mood this morning, but then I got here and saw everybody together to show love, to show support, to show peace. Nobody will ever put fear into our hearts!" Het hele optreden stond in het teken van het leven vieren en liefde voor muziek. Check de speech vanaf 5:45 minuten.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=spF8uBTs1AY"}

Go get 'em!

Ook op een 'kleiner' niveau bevatten de nummers op Evolve een boodschap. Zo is 'Thunder' een anthem voor de young kids die niet gesteund worden in hun dromen. Dan vindt dat je nooit de verwachtingspatronen die de maatschappij heeft moet aannemen, maar je eigen dromen moet najagen. Hij zingt dat hij daar vroeger ook mee dealde: als kind werd hem altijd verteld wat hij moest doen, maar daar heeft hij dwars doorheen gekeken. En daar is 'ie toch leuk mee opgedroogd...

{video "https://www.youtube.com/watch?v=d1xFAFS1yok"}

Beluister Evolve hier

{spotify "https://open.spotify.com/album/5GlPAy2PRJW06GVFhKwGTl"}

]]>
3FM nieuws Thu, 22 Jun 2017 10:36:06 +0200
Nu online: drie nummers Arcade Fire op Best Kept Secret 2017 http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375400-nu-online-drie-nummers-arcade-fire-op-best-kept-secret-2017 http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375400-nu-online-drie-nummers-arcade-fire-op-best-kept-secret-2017 {url https://3voor12.vpro.nl/update~e8210e08-482e-4606-8e6f-6063752efc89~nu-online--drie-nummers-arcade-fire-op-best-kept-secret-2017~.html}

]]>
3FM nieuws Fri, 23 Jun 2017 07:58:05 +0200
De magie van Oscar and the Wolf http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375368-oscar-and-the-wolf http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375368-oscar-and-the-wolf Deze week is 'Breathing', de nieuwe single van Oscar and the Wolf, 3FM Megahit en aankomend weekend zie je de band op Down The Rabbit Hole. Een mooi moment om even stil te staan bij het enorme succes van Max Colombie en zijn band en waar die magie nou precies vandaan komt.

Foto: Kamiel Scholten

Ondanks dat Oscar and the Wolf officieel een band is, is zanger Max Colombie het virtuoze brein achter het project. Hij schrijft alle muziek en bepaalt de koers. Zijn muzikale reis begon tien jaar geleden bij de Belgische variant van het Junior Eurovisiesongfestival, waar een kleine Max toen al de harten van menig tienermeisje wist te veroveren.

Nieuw album

Een paar jaar later startte hij Oscar and the Wolf en maakte hij met debuutplaat Entity zo'n indruk dat er zelfs buiten de landsgrenzen vol lof over werd gesproken. Inmiddels komt album nummer twee bijna uit (eind september) en is nieuwe single 'Breathing' een voorproefje van wat ons te wachten staat.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=Ve8WePILXeM"}

Live 

Maar hoe sterk de liedjes ook zijn, de kracht van Oscar and the Wolf ligt voornamelijk in dat live-moment. Het moment dat de  Max Colombie het podium betreedt en het publiek meeneemt op een reis door zijn dromerige en kleurrijke maar ook donkere brein.

It's all in the eyes

Voor veel mensen zal de muziek van Oscar and the Wolf goed werken in de slaapkamer. Het is broeierig, slepend en enorm sexy. Iets wat Max live ook probeert uit de dragen. Heb je ze wel eens live gezien, dan heb je tijdens het concert sowieso je buurman/vrouw aangetikt met de opmerking: het lijkt alsof hij de hele tijd naar me kijkt. En dat is ook zo. Max gaat bij ieder optreden alle ogen in de zaal af zodat hij bij het derde nummer de hele zaal voor zich heeft gewonnen. En dan? Dan is er alleen nog maar ruimte om te dansen.

Live worden de nummers ook nog eens in een compleet nieuw jasje gestoken. Hij heeft ooit in een interview laten weten dat hij een hekel heeft aan bands die op het podium hun album staan af te werken. "Als je naar Oscar and the Wolf komt kijken beloof ik dat we iets heel anders zullen brengen dan wat er op de plaat staat. De nummers zullen volledig anders klinken, alsof we onze eigen liedjes remixen." 

{video "https://www.youtube.com/watch?v=4NO1syIkqUg"}

Lowlands 2016

Een mooi voorbeeld is hun optreden op Lowlands 2016. Toen wisten ze de Alpha om te toveren tot een broeierige nachtclub waar zondaars hun zondes eraf mochten dansen, zweten een noodzaak was en liefde voor elkaar, de muziek en de nacht voorop stond. Het was magisch, intrigerend en dat allemaal onder het toeziend oog van opperhoofd Colombie en zijn band die door middel van hun instrumenten bepaalden hoe jouw lichaam zich overgaf aan de muziek.

Aankomend weekend hebben veel van jullie de kans om ze live te zien op Down The Rabbit Hole. Ga dat doen! Ben je er niet bij? Wees gerust! Met een nieuw album op komst zullen er vast nog wel wat data bijkomen in Nederland.

]]>
3FM nieuws Tue, 20 Jun 2017 10:01:43 +0200
Ed Sheeran's rider verklapt het: hij is écht zo lekker gewoon gebleven http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375390-ed-sheeran-s-rider-verklapt-het-hij-is-echt-zo-lekker-gewoon-gebleven http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375390-ed-sheeran-s-rider-verklapt-het-hij-is-echt-zo-lekker-gewoon-gebleven Dit weekend staat Ed Sheeran als headliner op Glastonbury Festival. Da's niet zomaar een festivalletje: er worden jaarlijks zo'n 150.000 kaarten verkocht en de andere twee headliners zijn Radiohead en Foo Fighters. Ka-ching! Je zou denken dat je bij zo'n belangrijk optreden wel in de watten gelegd wilt worden. Ed denkt daar anders over.

Een potje honing, bitte

Ed Sheeran is een man met simpele smaak. Geen flessen whiskey, geen op kleur gesorteerde M&M's, geen gekke geurkaarsen of design toiletbrillen. Nee, Ed wil sapjes. Hij wil een sinaasappelsapje, drie sixpacks met Cola, Cola Light, Sprite en Fanta, en een potje honing om de stembanden te smeren. De Britse krant Daily Star zette zijn boodschappenlijst op een rijtje en het totaalbedrag komt op een schamele £57.31 neer, zo'n €65.00. Cheap!

1x Robinsons Squash - £1.48
1x Sixpack Coca-Cola - £10.46
1x Sixpack Coca-Cola Light - £10.46
1x Sixpack Fanta - £10.46
1x Sixpack Sprite - £10.46
1x Pot Manuka Honey - £13.99

{giphy "https://giphy.com/gifs/ed-sheeran-zbocoqoKrTYbK"}

Foto: Ben Houdijk

]]>
3FM nieuws Thu, 22 Jun 2017 09:26:12 +0200
Shawn Mendes fietst door Amsterdam in nieuwe videoclip http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375386-shawn-mendes-fietst-door-amsterdam-in-nieuwe-videoclip http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375386-shawn-mendes-fietst-door-amsterdam-in-nieuwe-videoclip Goed nieuws voor de Nederlandse fans van Shawn Mendes. Hij heeft namelijk een clip uitgebracht bij single 'There's Nothing Holdin' Me Back'. En die clip speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam, hoe tof?! 

Foto: Instagram

{video "https://www.youtube.com/watch?v=dT2owtxkU8k"}

Geruchten

Al eerder waren er geruchten dat Shawn zijn clip opnam in Amsterdam, omdat hij daar gespot werd door fans. Nu blijkt het ook nog eens te kloppen. Hij fietst met een meisje langs de Amsterdamse grachten, vaart in een bootje en zelfs het station is nog even in beeld. Ook neemt 'ie gewoon de trein. De clip speelt zich af tijdens de Illuminate Tour, waarmee de zanger vorige maand nog in de Ziggo Dome stond.

Lekker bezig

De 18-jarige Canadese zanger is overigens ook hartstikke lekker bezig met zijn carrière. Hij werd in 2013 ontdekt omdat hij een video plaatste op Vine, en inmiddels vult hij met gemak een arena op heel wat plaatsen over de hele wereld. De fans zijn dol op hem omdat hij "zo lekker gewoon" is. En dat straalt hij ook in zijn nieuwe video weer uit.

]]>
3FM nieuws Wed, 21 Jun 2017 14:45:49 +0200
3FM Hitteplan: vraag jouw zomertrack aan! http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375387-3fm-hitteplan-vraag-jouw-zomertrack-aan http://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/375387-3fm-hitteplan-vraag-jouw-zomertrack-aan De temperatuur stijgt vandaag opnieuw naar tropische hoogtes, de mussen vallen dood van de daken, het zweet gutst al bij de minste beweging van je voorhoofd en niet alleen de vloer, maar alles is lava. En dus hebben we bij 3FM het hitteplan uit de kast getrokken.

Wat dat betekent? Dat we vandaag de hele dag jouw favoriete zomerse tracks draaien. Songs waarbij je direct denkt aan zon, zee en strand. Welk nummer wil jij horen? Stuur jouw zomerse verzoekje in een bericht naar 3333 of door middel van een app'je in de 3FM-app en laten we vandaag de zomer vieren!

]]>
3FM nieuws Wed, 21 Jun 2017 19:51:59 +0200