3FM nieuws

Katy Perry, ben je nou een activiste of niet?

  1. Nieuwschevron right
  2. Katy Perry, ben je nou een activiste of niet?

Met haar single 'Chained To The Rhythm' wilde Katy Perry een signaal sturen naar de wereld: kijk buiten je eigen bubbel en doe iets voor de rest van de wereld. Haar album Witness is inmiddels ook uit en in een interview met NME geeft Katy haar mening over activistische liedjes, de ruzie met Taylor Swift en de betekenis van het album.

Wannabe woke

Katy Perry was in 2016 een van de meest fanatieke (en beroemde) supporters van Hillary Clinton. Hoewel Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen won, vindt Katy dat het effect van Hillary's campagne veel groter is dan mensen denken. "Mensen worden wakker, we laten meer van ons horen, we maken onszelf slimmer en we volgen niet zo snel meer het makkelijke patroon."

Haar single 'Chained To The Rhythm' staat in het teken van losbreken en voor jezelf denken. De track is erg politiek geladen en Katy veranderde haar Twitter-bio na de release in 'Artist. Activist. Conscious'. Mensen in alle hoeken van het internet vroegen zich af of Katy ineens een woke activist was. Haar antwoord daarop: "Het is bizar, het voelt alsof we in een race zitten om te kijken wie het meest woke is, toch?! Ik vind dat je dat niet als einddoel moet zien, maar als een soort reis. Een ontwikkeling."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taylor-gate

Voor Witness, haar nieuwe album, werkte ze samen met superproducer Max Martin die ook aan Taylor Swift's 'Bad Blood' werkte. Opvallend, want Katy en Taylor staan nou niet echt op goede voet met elkaar. 'Bad Blood' schijnt zelfs over Katy Perry te gaan. Toch kon Katy dat niets schelen, zij wilde gewoon een topproducer voor haar plaat: "Ik kan hem niet vertellen wat hij wel of niet mag doen. Ik ben z'n moeder niet! We gaan goed met elkaar en dat zal ook gewoon zo blijven."

Met Max Martin gaat 't dus prima, maar met Taylor nog niet helemaal. Katy vertelt dat ze het liefst gewoon haar eigen ding wil doen, maar dat ze ook zeker niet over zich heen laat lopen: "Ik ben geen Boeddha he, ik irriteer me ook aan dingen! Zeker als iemand mijn reputatie wil verpesten door in te praten op jonge fans, dat is echt messed up."

Witness staat voor vrijheid

Katy's album Witness dropte vrijdag 9 juni. Ze vertelt dat ze de liedjes daarop ziet als lichaamsdelen. 'Swish Swish' is de middelvinger, 'Bon Appetit' is de p*ssy, 'Chained To The Rhythm' is het brein. Katy: "Het is een beetje alsof ik een geestelijke en seksuele bevrijding ervaar. Eigenlijk een bevrijding van alle negatieve dingen die geen nut voor me hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie