Pinkpop

Wat voor geks zit er in de tassen van Pinkpopbezoekers?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat voor geks zit er in de tassen van Pinkpopbezoekers?

Het is een eeuwig terugkerend probleem als festivalbezoeker: je wilt iedere dag lekker het terrein op, met zo min mogelijk extra zooi bij je. Maar je kunt ook weer niet zonder je portemonnee, zonnebril, telefoon, muntjes... Dat wordt proppen in die tas! 3FM raasde over het Pinkpop-terrein om te checken hoe creatief mensen zijn met hun festivalbagage. Herken de Pinkpop-bezoeker door de inhoud van hun tas!

De knutselclub


Het gebeurt niet vaak dat Martin Garrix zijn eigen vaderland aandoet, dus vinden we vandaag hele hordes aan Garrixers in het voorvak. Max (17), Julia (15) en Sterre (16) zijn er ook en ze hebben in een weekend een mooi bord voor 'm geknutseld. Geen oneerbare voorstellen of verzoeken om liedjes, maar gewoon keurig het logo. Met lampies! Er zat flink wat tijd in dus, maar volgens Sterre is dat het allemaal waard: "Hij gaat supergoed met zijn fans om en is echt down to earth. En zijn muziek is natuurlijk gewoon supertof!"

De beautyqueens

Niets leuker dan festivals bezoeken met je vriendinnen, en al helemaal als Justin Bieber langskomt. Deze chicks dachten precies hetzelfde en reisden af naar Landgraaf voor een girls night out! Daar horen leuke outfits bij, maar natuurlijk ook make-up. Dus kwam er uit de tasjes van Shanaya (17) en Anouk (18) niet alleen een pinpas en wat etensbonnetjes, maar ook mascara, lipgloss, lippenstift, mascara en eyeliner. You gotta dress to impress for Bieber! En uiteraard ook nog een weeksalaris aan powerbanks, want god forbid dat je telefoon uitvalt.

De Sinterklaas

The fabulous life of Sinterklaas! Selfie's, foto's, vriendelijke groetjes... Carlo de goedheiligman geniet met volle teugen. Deze outfit en een sigaretje is het enige wat 'ie nodig heeft.

De moederlijke touch


Marion (24) gaf haar moeder Geesje (60) een Pinkpop-kaartje voor haar zestigste verjaardag. Geesje was alleen nog nooit naar een festival geweest, dus vroeg ze haar dochter om inpaktips. En daar kwam een verrekt handige tasindeling uit! Dochterlief zorgt voor de kaartjes, zonnebrand en poncho's, Geesje regelde de wc-reinigingsdoekjes, tandenstokers, toiletpapier en de nagelvijl (je weet tenslotte nooit wanneer je je ergens ineens uit moet vijlen #PrisonBreak). Alle mogelijke hulptroepen werden gemobiliseerd en in de tas gepropt, zodat deze twee heerlijk kunnen genieten van een dagje Pinkpop. Top toch?

De fabulous petjes


Deze club is here to steal the show. Een dag niet geshinet is een dag niet geleefd, dus doen ze alles om mooi voor de dag te komen. Mario-style! Naast de gezellige outfits zijn er nog wel wat essentials: mini-zonnebrand, een bak stickers, extra setjes schoenen, de regenboog aan petjes en natuurlijk "heel veel liefde!".

De voorbereide medemensch


Nick (23) en Sandra (22) zijn voorbereid. Erg voorbereid. Ze komen al acht jaar naar Pinkpop en kunnen hun tas inmiddels blind inpakken. Met poncho's, een plastic festivalkleedje, een assortiment aan voedzame koekjes en ongeveer zeshonderd zakdoekjes is er geen festivalgevaar dat dit koppeltje bang kan maken. Maar écht onmisbaar? Dat is het kaartspel, volgens Nick: "We hebben ooit op Rock Werchter zitten kaarten met mensen uit vijftien verschillende landen tijdens het wachten op Stromae. Dat was zo tof! Nu moet er altijd een pakje mee."

De Pinkpop-MAN

Dames en heren, ontmoet de Pinkpop-MAN. In hoofdletters, ja. Deze MAN heeft namelijk helemaal geen tassies en andere meuk nodig. Laurens (32) heeft zijn essentials gewoon in zijn broekzak zitten en banjert zo de hele dag door alle circlepits heen. Met verrekijker in de broekzak, want "die velden zijn zo verrekte groot, he".

Ster advertentie
Ster advertentie