3FM nieuws

Douwe Bob: "Toen ik in de brugklas zat werd ik verliefd op een jongen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob: "Toen ik in de brugklas zat werd ik verliefd op een jongen"

Douwe Bob vloog naar het zonnige Curacao voor een hete shoot voor het blad L'HOMO, de gay-editie van de LINDA. Hij deed de shoot omdat hij wil dat kinderen net als hij open durven te zijn over hun seksualiteit.

In de backstagevideo (hieronder te zien) vertelt Douwe dat hij opgroeide in een heel open gezin, waar seksueel alles werd geaccepteerd. Daar is hij dankbaar voor. Toen hij in de brugklas zat, ontdekte hij dat hij ook op jongens valt. Hij zei tegen zijn pa: "Ik heb een probleem. Ik denk dat ik verliefd ben op een jongen." Zijn pa zei: "Ik heb ook wel eens wat met mannen gedaan, dus het is allemaal cool." Toen dacht Douwe: "Nou, dan zal het wel meevallen allemaal."

Douwe wil dat kinderen hem zien en denken: als Douwe het gewoon kan zeggen, kan ik het ook zeggen. "Ik kwam niet uit de kast, want ik zat nooit in een kast."

Bron: L'HOMO

Wild wild west

De shoot is helemaal in wild wild west stylo opgenomen. Gewapend met revolver, cowboyhoed en cowboylaarzen woelt hij wulps over de stoffige zandvlakte van het Caraïbische eiland. Dat hij werd gevraagd voor de cover van L'HOMO was egostrelend. "Het gaf me ook een goede reden om weer wat meer te gaan sporten."

Douwe is trots op het resultaat!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vorig jaar stonden Tim Hofman en Jan Versteegh op de cover.

Ster advertentie
Ster advertentie