3FM nieuws

Deze dingen kun je óók doen in de trein

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze dingen kun je óók doen in de trein

We slepen de smartphone waar we zielsveel van houden overal mee naartoe. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Hij gaat mee naar de wc, onder de douche (oké nee dat is niet handig), je kijkt er series mee en als we met het ov reizen, gaan we er óók weer driftig mee aan de haal. Máár lieve mensen... Er is meer in het leven dan het wereldje dat zich afspeelt op het schermpje, namelijk: THE REAL WORLD!

Ja hallo met de echte wereld

Ja oké, flauw. Maar even hè... Vroeger, toen de smartphone nog niet geboren was en jij en ik nog onschuldige kinderen waren, zag een doornee treinreis er heel anders uit. Kan je je dat ergens in dat doffe geheugen van je nog herinneren?

Als je nu in de bus of trein zit, zit iedereen (behalve die schattige oma schuin tegenover je) met zijn hoofd omlaag te turen naar dat telefoontje.

Verbreed die horizon, doe het

Om onze horizon eens even lekker te verbreden - ja mensen, dat is goed voor je - tippen we hieronder vijf activiteiten die je óók kunnen vermaken tijdens je ritje in de trein (of bus of metro of tram of trolley). Dus: flikker die smartphone in je tas en ga ervoor. Stap uit je comfort zone. Kom op. Je kan het.

1. Lees een boek

Ja, het is even geleden, maar je kan het heus nog wel. En lezen is gezond hè. Het is goed voor je hersenen, je traint je focus en concentratie en breidt je woordenschat uit. Super waardevol allemaal.

2. Glimlach naar je buren

Glimlach naar de mensen die tegenover je komen zitten. En dan niet zo superoverdreven, want dat is creepy, maar gewoon even zo'n groetje van: "Hey hallo wat leuk dat jij ook met de trein reist net als ik jeetje we delen iets in het leven".

3. Find your inner peace

Nu is hét moment om dat brein te voeden met... Ja even helemaal niks. Dus, staar voor je uit. Staar uit het raam. Staar naar het plafond. Staar naar de vloer. Laat de tijd even lekker de tijd zijn, en aan je voorbij razen. Gun jezelf die inner peace.

4. Doe Ik Zie Ik Zie met jezelf

Ben jij iets minder rustig van aard? Kan jij moeilijk stilzitten? Vermaak jezelf met een spelletje. Ik Zie Ik Zie is écht een aanrader, en super leuk om met jezelf te doen, want je wint altijd!

5. Teken het van je af

Dit is alleen voor de échte creatievelingen onder ons hoor: gooi een kladblokje en laat die inner Bob Ross in je los tijdens een inspirerend ov-ritje.

Ster advertentie
Ster advertentie