Nu op 3FM: -

Waarom wordt Coldplay al 6 jaar achtervolgd door een kudde olifanten?

Waarom wordt Coldplay al 6 jaar achtervolgd door een kudde olifanten?

Donderdag 20 april 2017 - 11:29 uur

Dingen die we linken aan Coldplay: confetti, grote stadiumconcerten, misschien The Chainsmokers... Maar olifanten?!

Waar komt dit vandaan?

'Paradise' stond op Mylo Xyloto en werd een wereldwijde hit. Je hebt 'm vást een keer gehoord. Het ding is dus dat Chris Martin in de video voor 'Paradise' rondloopt in een olifantenpak. Hij ontsnapt uit de dierentuin en eenwielert zich een weg naar de vrijheid, waar zijn drie bandmaatjes hem ook in olifantenpak opwachten. 

Zelf doen!

Je kunt ook zelf zo'n olifantenpakje kopen, voor Halloween of als tegenwicht voor alle panda-gekte in Nederland. Heel veel mensen doen dat dus ook, wat er regelmatig toe leidt dat er een mens-met-olifantenhoofd op de eerste rij staat te springen op 'Hymn For The Weekend'.

Coldplay tourde de afgelopen weken door Azië en Chris Martin werd bij zijn aankomst in Seoul gewoon wéér begroet door een olifant. Zes jaar na release van de video!!!

Er is meer...

Ene Jacob uit Slowakije vond dat olifantje ook wel leuk en kocht een compleet pak, waarin hij in 2012 een aantal concerten bekeek. Hij ging zelfs met andere fans op de foto!

Ook Harry Styles is al een keer gespot toen hij in 2013 incognito een club uit wilde rollen. Hij koos voor een olifantenhoofd met bril, voor wat extra anonimiteit.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Deze twee olifanten zochten elkaar op in Frankrijk. 

Tijdens het Glastonbury Festival in Engeland (2016) stond er ook een olifant op de eerste rij. De mascara zat een tikkie klodderig, maar hey... wat wil je op een festival?!

Vier op een rij

Zelf omarmt Coldplay de hype ook maar gewoon. Je moet toch wat...

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen