Zwarte Cross

Deze tips zijn noodzakelijk voor de Zwarte Cross van je leven

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze tips zijn noodzakelijk voor de Zwarte Cross van je leven

Het leukste weekend van het jaar komt er weer aan! Of je nou een ervaren Zwarte Crosser bent of dit jaar voor het eerst gaat, tips zijn altijd welkom. Toch? Daarom tien essentiële benodigdheden voor een onvergetelijk festival.

(Foto: Ben Houdijk)

1. Neem iets mee om op te rijden

Het maakt op de Zwarte Cross vrij weinig uit wat je berijdt, zolang je maar ergens op rijdt.... Een motor, caravan, fiets, step of je charmante buurvrouw.

2. Verdiep je in de taal

Het is natuurlijk wel zo leuk als je elkaar begrijpt... Probeer deze maar eens uit: "Moi?! 't is heggeweer, brommers kiek'n?"

3. Alles mag uit

Schrik niet als je buurman of buurvrouw opeens alles uittrekt. Dat is op de Zwarte Cross doodnormaal.

4. Trek goede schoenen aan

Het terrein is MEGA en ook al wordt de twintigste editie niet blubberig, je wilt echt niet ronddartelen op slippertjes. Trek schoenen aan waar je een beetje kilometers mee kunt afleggen.

5. ERG belangrijk: zonnebrand

Het wordt zonnig en als we iets nog niet gewend zijn dit jaar, is het zon. Niks is zo vervelend als een verbrand gezicht, verbrande schouders of een knalrode rug. Dus goed blijf smeren!

6. Check het theaterprogramma

Je verwacht het misschien niet meteen, maar de Zwarte Cross is meer dan motoren, muziek en bier. Ze hebben een fantastische theaterweide met kunst, toneel, cabaret en nog veel meer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

7. Leer bier drinken

Dames, dit geldt ook voor jullie. Bij de Zwarte Cross hoort een koud pilske.

8. Neem oordoppen mee

Ooit wel eens vijftig motoren tegelijkertijd horen starten van nog geen tien meter afstand? Nee? Nou, neem oordoppen mee!

9. Voorbehoedsmiddelen

Anders is dit binnen negen maanden je nieuwe realiteit... Super schattig, maar nee bedankt.

10. Download het Festivaldagboek

Dit is de beste festival-tool die er bestaat. Echt waar. Het Festivaldagboek maakt jouw festivalzomer nóg completer. Download 'm hier.

3FM op Zwarte Cross 2016

De twintigste editie van de Zwarte Cross vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 24 juli. 3FM zendt zaterdag- en zondagavond uit vanaf het festivalterrein. Bekijk hier de uitzendtijden.

Ster advertentie
Ster advertentie