Lowlands

Eerste literatuurnamen Lowlands bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste literatuurnamen Lowlands bekend

De organisatie van Lowlands heeft de eerste namen voor het literatuurprogramma bekendgemaakt.

De eerste namen voor het literatuurprogramma van Lowlands zijn bekend. De Tïtty Twister is overdag het decor voor de Lowlands Bookstore, waar het literatuurprogramma plaatsvindt. Onder meer Ray Slingaard (2 Unlimited), Arjen Lubach, Hanna Bervoets, Özcan Akoyl, Tim Hofman, de Gelogeerde Aap en Unorthadox worden daar geïnterviewd, lezen hun eigen werk voor of presenteren een speciaal project.

Ray Slijngaard (2 Unlimited) op Lowlands

Ray Slijngaard en Anita Doth veroverden in de jaren '90 de wereld als 2 Unlimited. Ze verkochten wereldwijd ruim 22 miljoen platen en stonden in 35 landen op nummer 1 met 'No Limit'.

Slijngaard schreef de autobiografie Ongelimiteerd over de wilde jaren van 2 Unlimited en wordt naar aanleiding daarvan geïnterviewd in de Lowlands Bookstore.

Achievers en Acteur leest Auteur

Voor het literatuurprogramma van Lowlands zijn een aantal speciale projecten opgezet. Achievers is een jonge groep schrijvers, rappers en dichters bestaande uit wonderdebutant Özcan Akyol, superspeecher Johan Fretz, Stella Bergsma, Willem Bosch, Tim Hofman, Saul Stapele en de Gelogeerde Aap.

Ook is er het uit Amerika afkomstige concept Acteur leest Auteur, waarbij drie Nederlandse schrijvers een fragment uit hun meest recente roman laten voordragen door hun favoriete acteur.

Lamoer op Lowlands

Lamoer is een Amsterdamse literatuuravond die dit jaar ook op Lowlands wordt georganiseerd. Arjen Lubach draagt voor uit zijn roman IV, Ionica Smeets heeft het over over de relatie tussen wetenschap en literatuur en Hanna Bervoets praat over haar roman Alles Wat Er Was.

Trouwen op Lowlands

Verder heb je op Lowlands de mogelijkheid om voor één dag te trouwen en je liefde te laten bestempelen door een speciaal geschreven gedicht.

Tijdens Lekkere Wijven, Lelijke Gasten brengen drie schrijverskoppels een literaire paringsdans ten gehore en in de literair-muzikale voorstelling Waar Beren Drinken brengen schrijver Joubert Pignon en singer-songwriter Mathijs Leeuwis een verhaal over twee vrienden die elkaar jaren niet hebben gezien.

Ster advertentie
Ster advertentie