Lowlands

The Shins shinen op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. The Shins shinen op Lowlands

James Mercer en zijn band waren helemaal in hun element op een verhit Lowlandsterrein. Optreden on stage, interview in de studio, optreden bij 3 On Stage... Alles even goed.

Een groot deel van Nederland hoorde voor het eerst van The Shins met frontman James Mercer toen hij de megahit scoorde met 'No Way Down'. Maar de band was al tijden aan de weg aan het timmeren. Een stapel albums op hun naam zorgde voor genoeg afwisseling op Lowlands van The Shins.

Bart interviewt James Mercer van The Shins

Bart interviewde in de warme 3FM-studio de zanger. Waar dat over ging? Hiervoor bracht James samen met Danger Mouse een plaat uit onder de naam Broken Bells. Deze samenwerking met een van de meest populaire producers ter wereld beinvloedde de laatste plaat van The Shins zeker. Niet verkeerd wat in de UK scoorde de band een enorme hit met 'Simple Song' en lijken ze nog populairder dan in thuisland Amerika.

Tot slot vroeg Bart of James wel wist dat zijn liedje 'New Slang' in de radiocommercial zat van de verkiezingen in september. Dat wist 'ie wel en vond hij ook prima, zolang hij 'maar niet EEN gast steunde'. Prima!

James Mercer bij 3 On Stage

Eerder die middag stond James ook voor een snikhete containersessie bij 3 On Stage. 'You really volunteerd for this?' Vroeg James nog aan het publiek en speelde daarna drie fijne akoestische liedjes. Een ouwe en twee nieuwe. Mooi hoor!

Ster advertentie
Ster advertentie