3FM nieuws

Martin Garrix pakte zijn gitaar er weer bij...

  1. Nieuwschevron right
  2. Martin Garrix pakte zijn gitaar er weer bij...

Als dj optreden in een tv-show: dat is geen gemakkelijk opgave. Want hoe pak je zoiets in godsnaam aan? Gaan springen achter een dj-booth terwijl het publiek je zittend aankijkt: nogal ongemakkelijk. Martin Garrix lijkt het antwoord op deze vraag te hebben gevonden, maar of dat nou echt de beste manier is… Wij twijfelen nog.

Gisteravond speelde Martin Garrix samen met Dua Lipa in The Tonight Show van Jimmy Fallon. Op zijn gitaar. Precies hetzelfde deed hij een half jaar geleden in diezelfde show, toen hij met Bebe Rexha begeleidde. Daar was niet iedereen even enthousiast over. Sterker nog: alle officiele video’s van dat optreden zijn van YouTube verwijderd.

De 'Martijn'

Als dj heb je eigenlijk twee opties als je optreedt in een tv-programma: of je blijft achter je dj-booth staan óf je doet de 'Martijn'. De ‘Martijn’? Ja, dus niet een beetje aan de knoppen draaien maar net als Garrix een ‘echt’ instrument bespelen. Daar heb je echter wel een flinke portie lef voor nodig en tot nu toe is Martin Garrix een van de weinige dj's die dat aandurft.

Van Ultra naar Pinkpop

Martin Garrix timmert flink ook buiten de dance-scene flink aan de weg. In een jaar tijd groeide hij uit van een EDM-DJ die vooral op festivals als Ultra en Tomorrowland speelt, naar een artiest waar alle grote artiesten mee willen samenwerken. Zo staat hij dit jaar samen met BFF Justin Bieber op Pinkpop en scoorde hij met 'In The Name Of Love' (met Bebe Rexha) en 'Scared To Be Lonely' (met Dua Lipa) twee kneiters van een hits.

Optreden in tv-programma's

Bij die verworven wereldfaam hoort natuurlijk ook zo nu en dan een optreden in een grote internationale tv-show. En daarbij kiest Martin dus niet voor de makkelijke weg. Hij stapte uit zijn comfort zone en besloot de gitaar op te pakken. Kan hij gitaar spelen dan? Jazeker. Maar er is één dingetje: het ziet er zo ongemakkelijk uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onzekerheid

Dat is natuurlijk ook logisch: want het is iets compleet nieuws voor hem. In deze docuserie vind je backstagebeelden van zijn optreden met Bebe Rexha bij Jimmy Fallon. Daarin zegt hij dat ‘ie onwijs zenuwachtig is. En dat straalt er dan ook aan alle kanten vanaf.

Maar waarom zou je het dan doen?! Martin Garrix is een bak vol energie, die thuishoort in een arena vol mensen die hij kan opzwepen met zijn uitbundige moves. En niet tussen de houten schotten van een tv-decor waar totaal voorbij wordt gegaan aan de charme en kern van zijn talent. Toch?

Maar nogmaals: Martijn, we vinden je een held en je doet iets wat maar weinig anderen aandurven. Alleen daarvoor al dikke respect!

Ster advertentie
Ster advertentie