3FM nieuws

I love you Adele, maar stop met die voorgeproduceerde momentjes

  1. Nieuwschevron right
  2. I love you Adele, maar stop met die voorgeproduceerde momentjes

Als Adele op tour is, weet je dat er de volgende dag tientallen filmpjes online verschijnen van verrassend getalenteerde fans, onverwachtse huwelijksaanzoeken en families die herenigd worden on stage. Robert ten Brink, eat your heart out! En het is ook zo lekker spontaan allemaal... Maar 3FM-redacteur Nina is er soms een beetje klaar mee.

Het fenomeen Adele is graag in control. Dat merk je aan alles. Van haar super strak geprogrammeerde setlist tot aan haar perfecte eyeliner. Deze vrouw is tijdens haar concerten - in tegenstelling tot haar dagelijkse leven - op weinig spontaniteit te betrappen.

Wat live leidt tot perfect voorgeproduceerde fan-momenten waar Adele met haar heerlijke Britse accent doorheen schreeuwt hoe onverwachts het allemaal wel niet is.

Adele in concert

Ook ik gaf vorig jaar mijn halve maandsalaris uit aan een concert van Adele. Ben ik fan? Niet enorm, maar toch kon ik het niet naar mezelf verantwoorden om dit stukje muziekgeschiedenis te missen.

En geen moment heb ik spijt gehad. Wát een stem en wát een vrouw! Damn. Over zelfvertrouwen en empowerment gesproken. Adele liet mij mezelf aardig klein voelen op mijn plastic Ziggo Dome-stoeltje.

Zo onverwachts allemaal...

Maarrrr ook bij 'mijn' show wist mevrouw een momentje te vinden om haar inner Robert te laten shinen. Ze haalde - volledige spontaan - twee meisjes het podium op. En je raadt nóóit wat er toen gebeurde... ZE KENDE DIE MEISJES TOEVALLIG NOG VAN TOEN ZE BABY'S WAREN?!?! Wat. een. toeval.

Effe googelen - wat ik professioneel doe als webredacteur bij 3FM - en je komt er al snel achter dat wanneer Adele op tour is, je de volgende dag dood wordt gegooid met video's van deze spontane acties.

Het huwelijksaanzoek

De grote favoriet: het huwelijksaanzoek. De zangeres trekt een 'willekeurig' persoon het podium op. Die vertelt haar dat hij of zij een gekke vraag heeft en hoppa de lover staat ernaast en het ge'ahhh en ge'ohhh kan beginnen. Lover zegt 'ja' en Adele kermt door haar microfoon: "OH MY GOD, this is so bloody unexpected!". Uhm, nee!

Het publiek gaat los, filmt het massaal met hun telefoon, flikkert het online en alle vrouwen van middelbare leeftijd die met smart op een aanzoek van manlief wachten willen nog maar één ding: naar een concert van Adele!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Adele vs. Mug

Een paar weken geleden schreven wij op 3FM over het hilarische moment dat Adele tijdens een optreden in gevecht raakte met een mug. Het gaat misschien ietwat ver om te beweren dat er een mannetje klaar stond met een insectendoosje van de Intertoys (R.I.P. Bart Smit) om het beestje los te laten, maar... I'm going there!

Je kunt het ook gewoon timen. Adele's setlist is zo strak geprogrammeerd, daar kunnen ze bij de gemiddelde talentenshow op RTL nog wat van leren. Het fan-moment heeft dan ook een mooi plekje weten te veroveren tussen 'Make You Feel My Love' en de changeover naar podium 'B'.

En ik vind het prima... Mits ze er gewoon lekker voor uitkomt. Als iemand deze valse spontaniteit om kan zetten in iets hilarisch dan is het Adele, toch?

Ster advertentie
Ster advertentie