3FM nieuws

Boef crusht de records van Ed Sheeran alsof het niets is

  1. Nieuwschevron right
  2. Boef crusht de records van Ed Sheeran alsof het niets is

Het album Slaaptekort van Boef is nog maar net uit, maar verbreekt nu al record na record. Zo is Boef in Nederland nu al de meest gestreamde artiest op Spotify ooit.

Wat Boef het liefste doet? Vloggen en recordjes klappen. De 24-jarige rapper bracht zijn debuutalbum Slaaptekort uit op donderdag 16 maart en knalde daarmee meteen naar de top van de Nederlandse én internationale streamingcharts.

De groeten, Ed

Divide van Ed Sheeran was tot nu toe de absolute winnaar van 2017 als het gaat om populariteit: 'Shape Of You' verbrak links en rechts alle records en de populariteit van het album stijgt nog steeds lekker door. Maar aan die #1-positie is in Nederland nu een eind gekomen.

De cijfers voor de meest gestreamde artiest op één dag zijn namelijk nogal verschoven. Ed Sheeran had met 3 miljoen streams op de dag van release het record in handen, maar Boef gaat daar met 4.6 miljoen streams keihard overheen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook qua album heeft Boef het goed voor elkaar. Boef haalt met 4.2 miljoen albumstreams Ed Sheerans record van 2 miljoen in alsof het niets is. Een paar dagen na de release wordt de Nederlandse Top 50 nog steeds gedomineerd door Boef. Slechts twee tracks uit de top tien komen niet van zijn hand.

Dat enorme succes in Nederland zorgt ervoor dat Boef nu ook internationaal bij de grote jongens hoort. Hij staat op plek 28 van de meest gestreamde artiesten wereldwijd!

Boef bij RTL Late Night

Maandagavond 20 maart zat Boef bij RTL Late Night om te vertellen over die mooie cijfers en de weg daarnaar toe. Vorig jaar zat hij nog in hetzelfde programma als 'treitervlogger', nu als fucking populaire rapper.

Hoe heeft hij zijn focus kunnen verleggen en alle energie in zijn muziek kunnen stoppen? Je checkt 't in het filmpje hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie