3FM nieuws

Cas van St.Tropez mist SXSW door sneeuwstorm in NY

  1. Nieuwschevron right
  2. Cas van St.Tropez mist SXSW door sneeuwstorm in NY

Stel: je mag optreden op één van de belangrijkste festivals ter wereld, maar je gitarist zit nog vast in een sneeuwstorm. Wat doe je?

In Nederland was 15 maart 2017 een belangrijke dag vanwege de Tweede Kamerverkiezingen. Bij de boys van St. Tropez stond de dag van gisteren met een hele andere reden omcirkeld in de agenda: ze mochten spelen op South By South West (SXSW).

Storm des Doods

Op dit festival in Austin, Texas krijgen acts van over de hele wereld de kans om zich in de kijker te spelen bij de Amerikaanse muziekindustrie. St. Tropez wil dolgraag doorbreken in de VS en zette een tour op poten. Na twee optredens in New York, zou de band doorvliegen naar het zuiden voor twee optredens op de SXSW. Maar ze hadden niet gerekend op De Storm Des Doods.

Texaanse zon

“We zaten zes uur voor onze vlucht in een taxi naar het vliegveld, maar na 4,5 uur waren we er nog steeds niet”, vertelt bandlid Teun Hieltjes, “toen we uiteindelijk aankwamen konden we onze bagage niet meer inchecken. Toen hebben we ervoor gekozen om mijn broer Cas daar achter te laten met de spullen, zodat hij later met de instrumenten naar Austin kon komen”.

Een prima idee, maar het liep anders. Terwijl de rest van de band margaritaatjes zat te tikken in Texaanse zon, ging het keihard sneeuwen in The Big Apple. De eerstvolgende gelegenheid om te vliegen was pas weer op donderdag. De band zat een dag voor het optreden zonder kabels, versterkers én Cas. Kan het nog erger?

Koffer kwijt

“Nou, toen liet ik dus ook nog mijn koffer in de taxi liggen”, vertelt frontman Lars Kroon. Gelukkig werd het ding wel weer gevonden en hij kon zijn spullen nog nét op tijd ophalen bij de taxicentrale. De Nederlandse band Drive Like Maria was zo aardig om kabels, versterkers en effectpedalen uit te lenen. St. Tropez kreeg een kwartiertje de tijd om alles aan te sluiten en te soundchecken.

St. Tropez tijdens SXSW, zonder Cas

Met z'n drieën

Andere bands zouden behoorlijk in de stress schieten, maar de Amsterdammers kunnen er wel om lachen: “Ik hoop vooral dat het niet beter klinkt met z’n drieën” lacht Teun vlak voordat ze het podium op moeten, “dat zou toch wel een beetje awkward zijn voor Cas”.

Tijdens het optreden rept de band met geen woord over het afwezige bandlid. Ze hebben een paar nummers geschrapt die in deze bezetting wat lastig te spelen zijn en zijn na een kwartiertje alweer klaar. Het Amerikaanse publiek lijkt positief. Ook Teun is tevreden: “was wel lachen dit hoor!”

En hier nog een aantal te gekke foto's van de roadtrip van St. Tropez

Alle foto's zijn gemaakt door Sanja Marusic

Ster advertentie
Ster advertentie