3FM nieuws

Handig: zo herken je neppe concertkaartjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Handig: zo herken je neppe concertkaartjes

Is een concert uitverkocht en wil je er alsnog naartoe? Dan zit er niets anders op dan een tweedehands kaartje kopen. Maar hoe voorkom je dat je genept wordt? Nou, zo!

Als je een tweedehands concertkaartje koopt, kom je ver met een beetje logisch nadenken en wat common sense. Maar mócht je ooit genept zijn en heb je geen zin in een tweede keer? Loop dit lijstje even door! Kan geen kwaad, toch?

Ga je voor Ticketswap?

1. Breng een bezoekje aan het Facebook-profiel

Deze is ook toepasbaar op Ticketswap: bekijk altijd even of het profiel van de verkoper echt is. Vaak zijn het aantal vrienden en likes al een indicatie,

2. Bekijk het kaartje goed

Let op de barcode: bij sommige neptickets wordt hij erop gekopieerd en kun je verschil zien in de dikte van de lijntjes. Check ook of de naam overeenkomt met de verkoper.

Dubbelcheck ook of de aangegeven rang op het kaartje klopt met de officiële zaalverdeling van het concert waar je naartoe wilt. Als het kaartje voor 'Rang 1' is, maar er 'Sectie C' of 'Rang A' op die plek staat, klopt er iets niet.

Ga je oldschool? Probeer dan ook dit:

1. Check naam en rekeningnummer

Google is je beste vriend. Als een oplichter al eerder hetzelfde trucje heeft uitgehaald bij iemand anders, is de kans groot dat daarover online geklaagd is.

Ook de site ticketoplichting.nl is een aanrader, hier houden ze een lijst bij met mensen die je moet ontwijken.

2. Stel vragen

Ben je lekker heen-en-weer aan het appen/mailen/Facebook-chatten, probeer dan wat vragen te stellen en kijk hoe hij/zij daar op reageert. Ontwijken ze het geven van bepaalde informatie? Get the hell outta there!

3. Spreek face to face af

Mocht je echt het zekere voor het onzekere willen nemen, spreek dan af om de kaartjes op te halen. Kleine kans dat een oplichter zin heeft om alle moeite van een real life afspraak te doorgaan.

Ster advertentie
Ster advertentie