3FM nieuws

Blossoms: "Wij gaan bij de top horen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Blossoms: "Wij gaan bij de top horen"

Bescheidenheid is voor watjes. Blossoms is voor altijd. Aldus de band zelf.

Blossoms komt pas net kijken, maar is nu al heilig overtuigd van het feit dat ze de wereld gaan veroveren. Hun self-titled debuutalbum kwam op vijf augustus uit en die willen we graag aan je laten horen. Je kent Blossoms al van ex-3FM Megahit 'Charlemagne', maar het vijftal heeft meer in hun mars!

De sound

Ze zijn sterk beïnvloed door het werk van onder andere Oasis en The Stone Roses, maar willen wel echt dat hun eigen sound goed in 2016 past. Daarnaast vindt frontman Tom Ogden het belangrijk dat je oom en tante op een bruiloft lekker kunnen dansen op de muziek van Blossoms. Lekker tijdloos. Tom tegen NME:

"We wilden een album vol singles schrijven, net als de bands die we bewonderen. We denken dat ons album net zo tijdloos is als die van hen."

Dat zijn flinke beweringen. Tom vindt die grenzeloze ambitie vanzelfsprekend.

"We willen ontzettend groot worden. Dat hebben we altijd gezegd en we schamen ons er niet voor. Waarom zou je iets anders dan de absolute top willen? Je werkt er keihard voor!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Live List

Blossoms staat in de 3FM Live List, dé lijst met acts die je in 2016 live gezien moet hebben. Gaat jou dat dit jaar nog lukken? Check hier waar de tien artiesten dit jaar te zien zijn.

Beluister hier het album van Blossoms

Ster advertentie
Ster advertentie