3FM nieuws

Oh, dus daar is The Script!

  1. Nieuwschevron right
  2. Oh, dus daar is The Script!

We vonden het al zo stil rondom de band, maar ze zijn dichterbij dan je denkt.

Foto: Bullet-Ray van Olphen

Gevonden!

Waar is The Script? Die vraag stelden we deze week op de 3FM-redactie nadat we 'If You Ever Come Back' voorbij hoorden komen. Het is alweer een tijdje stil en eigenlijk missen we ze best wel erg. Maar gelukkig was daar DJ Nicky Romero met het verlossende antwoord.

Nicky Romero met 'Take Me'

Woensdag 31 augustus stond Nicky Romero 's ochtends bij Giel op De Speelplaats. Daar deelde hij zijn spiksplinternieuwe single 'Take Me' met alle 3FM-luisteraars. Een nummer met wel een hele bekende schrijver, namelijk The Script. Of eigenlijk The Script-zanger Danny O'Donoghue. "We wilden heel graag met live-instrumenten werken en het liedje eerst zelf spelen en kijken of het liedje overeind blijft. Dus we waren eigenlijk gewoon een bandje, want het is ook nog steeds mij die je op gitaar hoort," aldus Nicky Romero.

Nicky Romero op De Speelplaats bij Giel over The Script

Nieuw album The Script

Oké, dus die boys van de The Script zijn een beetje liedjes voor anderen aan het schrijven in plaats van voor zichzelf? Nou, dat valt ook wel weer mee. We hebben natuurlijk even 'research' gedaan naar hoe het zit met nieuw eigen werk. Nou ja, research... Het was meteen vrij duidelijk.

Als je even hun Spotify induikt zie je al snel dat vanaf hun debuutalbum er telkens twee jaar overheen ging voordat ze met de volgende kwamen. Volgens dit algoritme zou dat moeten beteken dat dit jaar nog (2016) album nummer vijf uitkomt. Dat lijkt ons niet meer heel realistisch aangezien het jaar niet meer zo lang duurt en er nog geen officiële aankondiging is. Maar hé, zeg nooit nooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de studio

Want als je ook maar één blik op de social media van de mannen werpt, is het duidelijk dat die dagelijks in de studio zitten. Wij gokken eind 2016, begin 2017 een nieuwe plaat. Wat denk jij?

Ster advertentie
Ster advertentie