Angelique Houtveen

Nu op 3FM: -

Angelique (KRO-NCRV)

Angelique Houtveen maakt je wakker in het weekend.

Angelique Houtveen

Volg Angelique Houtveen

Angelique Houtveen

De in Utrecht geboren Angelique (1986) komt op jonge leeftijd in aanraking met My First Sony. Ze neemt muziek op van de radio en zet die dan snel stop als de DJ aan het woord komt, zodat ze zelf de plaat kan afkondigen.

Lees verder

De overstap naar de echte microfoon duurde even. Met een tussenstop als DJ in clubs. Onder haar alias DJ Angie le Q draaide ze dancehall en reggae plaatjes. Daar werd ze benaderd door het Amsterdamse internetstation GetMixed FM. Zij hadden al een reggae programma dus koos ze samen met een vriendin voor een andere genre: de Sunday Soul Sistas waren geboren.

Op 1 januari 2011 wordt Angelique toegelaten op de BNN University. Als ze in 2013 van Giel Beelen de Marconi Award voor Aanstormend Talent krijgt, weet ze dat ze verder moet gaan met radio maken. De Volkskrant noemt haar dan ook, samen met Sander Hoogendoorn en Frederique de Jong, Radiotalent van 2014.

Tijdens haar tijd bij BNN University werd Angelique een maandje uitgeleend aan 3FM. Om mee te helpen met de 3FM Awards. Daar liep ze Timo Kamst tegen het lijf, de man die de talenten voor 3FM en destijds NPO Radio 6 regelde. Door haar grote liefde voor radio en muziek kreeg ze al snel een eigen nachtprogramma op Radio 6. Na haar Marconi winst werd dat een dagelijkse show tijdens de lunch. Toen ze zender werd opgeheven presenteerde ze een jaar dagelijks op NPO FunX. Angelique besloot daar te stoppen om meer met haar eigen projecten aan de slag te gaan maar wilde wel radio blijven maken.

Momenteel maakt Angelique je elk weekend wakker met fijne muziek en haar zwoele stem. Zet je radio tussen 6.00 en 09.00u op 3FM en luister zelf.

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen